2.9.09

Arenys de Munt


No deixa de ser preocupantment esperpèntic que un Estat que ens toreja anant i tornant amb el calendari (i els termes) del nou finançament i es permetrà retallar un Estatut aprovat pel Parlament, pel Congrés i per referèndum, senti malgrat tot veritable terror davant la possibilitat que, en un petit municipi del Maresme, una plataforma cívica cometi la gosadia de convocar una consulta popular -qui n'ha dit mai referèndum?- per demanar a la gent què els semblaria que Catalunya puguin arribar a ser un Estat lliure dins de la Unió Europea.

M'assabento, abans d'escriure aquest apunt, que el Departament d'Interior de la Generalitat ha decidit finalment prohibir la manifestació de la Falange a Arenys de Munt el mateix dia de la consulta, el 13 de setembre. Hauran d'anar-hi una setmana després. Posats a acumular despropòsits, no vindrà pas d'un. La publicitat i el protagonisme que s'ha donat a aquesta gent darrere de tot aquest sidral no la podrien pas pagar amb quotes de militants durant 50 anys. I ja és el colmo que, a sobre, sembli que és precisament la Falange la que fa ús de la legalitat per convocar una manifestació el dia que en un municipi, de manera ben cívica, es plantejava una cosa absolutament il·legal: convocar la gent del poble a contestar una pregunta ficant un sobre en una urna. A Sant Pere, d'aquesta manera tan exacrable, hem decidit el color de la façana de l'equipament de la gent gran, el nom del gegantó, el dels carrers del Polvorí i els de la zona industrial. I de moment no ens ho ha impugnat ningú.

Que l'Advocacia de l'Estat s'hagi hagut de mobilitzar contra tota aquesta misèria ja indica quina mena d'Estat tenim, o més aviat en quina mena d'Estat estem ficats cada vegada més per força. Només això ja hauria de ser motiu per començar a pintar pancartes per a la famosa manifestació no per defensar cap Estatut, sinó per dir clarament ja que comencem a estar farts de tot plegat.

Un miler llarg de càrrecs electes d'arreu dels Països Catalans formem part de la plataforma Decidim.cat, que aquesta sí que clarament treballa en l'horitzó de la convocatòria d'un referèndum per l'autodeterminació convocada directament des dels municipis, i per acord de ple.

Espero que l'exemple d'Arenys de Munt, amb tota la pressió que haurà d'aguantar tots aquests dies, esperoni molts altres ajuntaments a començar a treballar en el mateix sentit i en la defensa d'un dret democràtic i irrenunciable com a poble, que és el de poder decidir lliurement com volem encarrilar el nostre futur.

Gairebé que demanaria al Tribunal Constitucional que ens destrossi l'Estatut en la sentència. Ens aniria bé, potser, per agitar una mica una consciència nacional adormida, que difícilment es despertarà si no és amb un ensurt de mort. I més val que ens despertem abans no ens acabin matant a base de somnífers.

2 comentaris:

  1. Xevi,


    Per als qui vulguin donar suport a la consulta d'Arenys d'Amunt:

    http://vullvotar.cat

    http://www.vilaweb.cat/vullvotar/
    index.php

    http://vilaweb.cat/vullvotar/
    llistat_firmes.php

    Moltes gràcies!

    ResponElimina

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat