29.6.12

Tindrem 'cuyong' o què?



[Article publicat a EL 9 NOU el 29.06.12]

Tinc la teoria que si el PP governés Catalunya ens hauríem estalviat la nova sentència d’aquesta setmana del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística. Allò de fons que persegueix respecte al català, que és eliminar-lo, ja ho hauria resolt aprovant lleis i reglaments per arribar-hi. És exactament el que han fet, per aquest ordre, els governs del PP al País Valencià, les Illes i l’Aragó, que si te’n vas a Google i mires el mapa t’apareix com un cinturó que et va encerclant des de fora responent a una estratègia gens dissimulada d’aïllar el català per l’exterior i bombardejar-lo des de dins. No pas amb l’aviació alemanya de 1938, com explica Jordi Pujol presentant el llibre de memòries, sinó amb els jutges del Constitucional i els del Suprem. I tot això mentre els comptables de l’Estat ens escanyen les finances del país.

Això és una estratègia. Vol dir que es planifica, que se’n parla, que es concreta, que es dissenya i que té un objectiu a la vista. Fins i tot, com insinuava l’altre dia la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, és sospitós que la sentència s’hagi fet pública just a final de curs, amb escoles buides d’alumnes i desarmades per la mobilització. És sospitós perquè, ves per on, el precedent de la primera sentència del Suprem contra la immersió lingüística a l’escola va ser el 22 de desembre de 2010, el dia amb tothom pendent de la grossa de Nadal.

Ja n’hi ha prou. L’enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) ha revelat que per primera vegada són majoria els catalans que en una hipotètica consulta votarien a favor de la independència. I el president Monago, aquell que va dir a l’alcalde Trias que si tenia cuyong li digués a la cara que invertir a l’AVE d’Extremadura en plena crisi era una desgràcia, s’ha posat a liderar una ofensiva perquè Catalunya no aconsegueixi el seu pacte fiscal, perquè per a ells seria un desastre.

Doncs que ho sigui, ho sento. Sobretot per als que barrejant deliberadament ignorància i arrogància el que fan és misèria.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat