28.7.12

Cortines, llums i ombres



[Article publicat a EL 9 NOU el 27.07.12]

S’ha escrit que vénen temps difícils per al conseller Felip Puig si CDC acaba necessitant un boc expiatori per purgar la seva implicació al cas Palau, d’on presumptament deriva un finançament irregular del partit del qual era, en aquell temps, secretari general. Com a responsable d’Interior es deuen dividir a parts iguals els que l’odien i els que l’idolatren, els que veuen coratge i principis allà on altres només troben repressió i fanfarroneria. Però si alguna cosa no es pot retreure a Felip Puig, sigui per bé o per mal, és la seva capacitat de lideratge, que s’ha accentuat, a més, en contrast amb la del seu antecessor en el càrrec.

Això ve a tomb de la seva resposta davant dels tràgics incendis de l’Alt Empordà. Ha estat la que havia de ser i, a aquestes alçades, és d’agrair que encara no hagi aparegut -o no l’he sabut veure- el demagog de torn per dir que amb les retallades de TV3 han hagut de portar un conseller a presentar el TN. Potser perquè el foc em va agafar camí de la Costa Brava i el vaig respirar de seguida, hi he estat especialment sensible i m’ha commogut la capacitat de mobilització de la gent i, per descomptat, la feinada i l’entrega de bombers, ADFs, Mossos d’Esquadra –sí, Mossos, que alguns també s’hi han jugat la vida amb el sou retallat–, policies locals, Protecció Civil i multitud de voluntaris que han fet front a aquesta tragèdia.

Diumenge a la nit vaig passejar pel Twitter. Dels presidents dels grups parlamentaris només hi vaig trobar la piulada de Joaquim Nadal, del PSC, consternat pel foc i solidari amb els cossos d’intervenció. Cap més. Confirmant que, entre la classe política, la interlocució és bàsicament la mateixa classe política, i que si no ha de ser per demanar la dimissió del conseller de torn, tampoc cal córrer a dir gaire res. Dilluns van arribar els missatges de la resta. Menys d’un, curiosament el més Verd, que hi va deixar un enllaç del cas Palau. Com si el foc i el drama de l’Empordà, davant d’això, no fossin res més que una simple cortina de fum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat