8.11.14

Podem i guanyarem

[Article publicat a EL 9 NOU el 07.11.14]

El govern espanyol viu des de fa temps en una alienació mental permanent en què la realitat no és el que és sinó la versió que ell en dóna. I el que passa a Catalunya, per tant, no és el que hi passa sinó el que ell n'explica. Per això, com es diu a vegades a les pel·lícules amb risc d'al·ludir a algú, qualsevol semblança amb la realitat és pura coincidència. Aquest diumenge ho acabarem de confirmar.

Ficats, doncs, en el seu discurs, la victòria del govern espanyol no és que aquest diumenge no es voti, que es votarà, sinó poder presumir que el Tribunal Constitucional els ha donat la raó dues vegades seguides i que hauran aconseguit que el succedani de consulta no serveixi de res. Per tant, passi el que passi diumenge, serà un fracàs perquè, finalment, i gràcies a la ferma acció del govern corn a garant suprem del compliment de la llei, la consulta serà una farsa perquè hi podran participar en Bob Esponja, la Pipi Langstrum, en Charlot i el gos d'en Tíntín. Si no hagués estat per ells, en canvi, hi hauria pogut participar la gent normal.

Això és el que s'explica a Espanya. I aquest és el discurs que vendran. L'han canviat tres vegades en 15 dies -de farsa a impugnació, i d'impugnació altra vegada a farsa-, quan en realítat, aquí, aquests últims 15 dies, no s'ha mogut absolutament res. Tot continua endavant, la gent continua consultant on ha de votar, les urnes arriben a lloc i els voluntaris ja estan tots convocats per a la funció que han de tenir aquest diumenge.

Això és el que diu el govern, però no explica el que també deu escoltar. I a Madrid, com al conjunt d'Espanya, també hi ha analistes sensats que ja fa dies que repeteixen que la segona impugnació al Constitucíonal va ser un error colossal. I que res faria més transcendent, definitiu i irreversible el 9N a Catalunya que la imatge de policies nacionals, mossos o exèrcit irrompent a les seus de votació per retirar les urnes. Per això, segur, diumenge serà un gran dia. I guanyarem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat