30.12.11

Que passi volant



 [Article publicat a EL 9 NOU el 30.12.11]

A falta dels salts d’esquí des de Garmish-Partenkirchen, que ens els treuen de la tele just quan haurien fet 50 anys, haurem de buscar algun altre al·licient per superar el tràngol d’un Cap d’Any que no hauríem de celebrar, sinó lamentar, segons tots els experts. Més que res perquè el feliç any nou que tothom desitjaria difícilment complirà les expectatives. Sort que després vindrà el 2013.

El meu al·licient: per mi que aquest serà el Cap d’Any del WhatsApp, que enterrarà definitivament els missatges de mòbil després que, fa només un parell d’anys, arribessin als 40 milions –i compta que als 160 milions d’intents– en una sola nit. Ara, enviar un missatge de mòbil convencional en porta un altre de subliminal que et delata: “Bon any!! Jo no tinc smartphone, encara”. Un salt comparable al que el seu moment va distingir els que deixaven nadales a la bústia de casa dels que ho feien a la bústia d’entrada.

A veure si aguanta, el sistema. Seria interessant que no, perquè el problema del WhatsApp és que acaba essent un xat, i si no fallen les connexions la majoria de converses de sopar de Cap d’Any es trencaran després de les campanades per compartir altres punts de vista, alguns dels quals poden arribar a ser llargs. Per a aquest casos, recomano equipar el mòbil amb algun solitari d’emergència, per estúpid que sigui, per salvar moments d’impàs. Hi ha el de buscar parelles, per exemple, que mira que és tonto però la mar d’addictiu. El dia de l’1 a 3 a Madrid el vaig deixar a una amiga havent sopat, me’l va resoldre en 15,8 segons i encara no l’he superat. Ha de ser una de les millors marques mundials, segur.

Un any feliç el tindran els diputats del Congrés, ara que la Mesa castigarà sense entrada els fotògrafs que agafin imatges de papers personals i pantalletes de mòbils mentre siguin a l’hemicicle. Segur que pujaran les transmissions de WhatsApp i les descàrregues de solitaris. Serà un tema a seguir.

Això s’acaba. El meu últim article de 2010 es titulava “L’any que ve serà millor” i vaig fracassar estrepitosament, no ens hem pas d’enganyar. Per al 2012 prefereixo no fer pronòstics i el millor, segurament, serà que passi volant. Però mentrestant, i en allò que depengui de nosaltres, bon any a tothom!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat