15.12.12

L'ocellet del papa



[Article publicat a EL 9 NOU el 14.12.12]

Dimecres es va produir la primera piulada papal. Benet XVI ha obert compte propi –és un dir– a Twitter i n’ha fet versions en anglès, espanyol, alemany, francès, italià, portuguès, polonès i àrab. Tothom s’ha fixat molt en el primer tuit, que bàsicament era per saludar. N’ha fet set, de moment, que d’entrada no han aportat massa res. Jo he anat més enllà i presento un estudi sociològic d’urgència sobre les empaties que genera el papa, a jutjar pel nombre de seguidors i de repiulades per comunitats lingüístiques.

Conclusió primera: El papa és alemany, però ningú no ho diria. Semblaria que per afinitat patriòtica hauria de tenir molts seguidors germànics, però no és el cas. Aquest dijous al vespre ho vaig mirar i en tenia 33.112. Una mica lluny dels 1.072.015 que n’estan pendents en anglès, per exemple.

Conclusió segona: L’evangelització del món àrab és el gran repte de @pontifex. I difícil, diria. De moment, en tot el planeta només n’hi ha 12.527 d’interessats en el que piuli.

Conclusió tercera: A Polònia, d’on era el papa d’abans, Benet XVI tampoc té massa predicament. Són 16.692 seguidors. Cabrien tots al camp de l’Espanyol i encara podrien convidar la Grada Jove sencera i la directiva d’abans per dissimular.

Conclusió quarta: La cúria episcopal espanyola deu estar radiant. Després de la versió en anglès és la que arrossega més seguidors. S’acosten als 400.000. I proporcionalment, és la que més es mobilitza. El setè tuit, per exemple, va aconseguir pràcticament les mateixes repiulades en anglès que en espanyol, tot i que els seguidors del segon grup són menys de la meitat.

Conclusió cinquena: En català, ni piu. Hi ha un compte apòcrif que porta 76 tuits més que el papa de veritat. De moment només té 143 seguidors. Que no sigui per l’impacte Wert, ja.

Aportació final: Vaig enviar un tuit al papa recomanant-li que es mirés 13 TV, que la porten els seus a Madrid. Si aquesta és la nova evangelització, que Déu els agafi confessats a tots.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat