17.4.14

Canvi de cicle


[Article publicat a EL 9 NOU el 17.04.14]

Avui és un d’aquells dies que, ahir, la gran majoria de diaris tenien a punt dues portades, a quarts d’11 de la nit. I dos articles editorials. El que hauran publicat si el Barça va guanyar i el que hauran publicat si el Barça va perdre. Una mica com les nits electorals, en què d’entrada tothom surt a dir-te que ha guanyat però les portades dels diaris sempre t’ajuden a aclarir, en realitat, qui ho ha fet.

Avui també és d’aquells dies que, ahir, alguns articulistes van enviar a les redaccions dels diaris dos articles, o un mateix article amb un parell o tres de matisos en un paràgraf, perquè arribat el moment el director de tancament escollís el que tocava, en funció del resultat. I sobretot, pregant-li per l’amor de Déu que no s’equivoqués. Un partit que pot haver acabat passada la mitjanit, si la pana del rei no l’ha fet anar encara pitjor, no deixa gaire marge per a la inspiració literària. I menys encara si has d’escriure sota l’impacte emocional d’una derrota que fereix, o d’una victòria que t’excita sobremanera.

Avui és un d’aquells dies que, ahir, vas sentir algú llançant coets i et podies plantejar el repte de no arribar a saber mai per celebrar els gols de qui eren. Tot i que el món modern ho fa cada vegada més difícil, les coses com siguin.

Per tant, avui també és un d’aquells dies que, amb l’excusa que ets de vacances o que les comences, has desconnectat i pots donar-te el gust de creure’t que determinades coses no han passat fent l’exercici, simplement, de no assabentar-te’n. O, per contra, sentir de cop el desig de saber-ho tot i devorar tota la premsa del dia aprofitant que ets de vacances i, per atzar, t’has acabat assabentant del que va passar ahir.

Aquest article està escrit abans de la final de la Copa del Rei. Està estudiat perquè res del que diu pugui entrar en contradicció amb res del que hagi pogut passar aquesta nit. I el títol no parla del Barça. És un homenatge als quatre dies que tenim per davant. De festa o de penitència. Que vagin molt bé.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat