11.4.14

Si és molt fàcil, escolti


[Article publicat a EL 9 NOU l'11.04.14]

Veu aquella torre de 1.000 metres envoltada de jardí, piscina d’onades i vista al mar tocant al port on hi ha amarrat aquell iot que diu Robinson Crusoe? Si em recita ara mateix de memòria el primer capítol d’El Quixot en japonès, és seu.

Veu aquell parlament de 350 diputats on a partir de l’any que ve hauran de fer coalició PP i PSOE per poder governar un país que se’ls enfonsa per la dreta i per l’esquerra? Ja entendrà que no és el millor moment per plantejar-los la independència de Catalunya; tenen temes més importants. Però en el fons són bona gent i oberts al diàleg, només faltaria. I amb l’imperi de la llei per bandera, que és el tot. O sigui que si aconsegueix posar-los d’acord per reformar la Constitució, tot seu. No ha de ser cap problema. Miri:

Com que el dret de Catalunya a decidir el seu futur afecta el capítol preliminar de la Constitució, que diu que la sobirania nacional resideix en el poble espanyol i la mateixa Constitució es fonamenta en la indissoluble unitat de la nació espanyola, s’haurien d’entendre amb dues terceres parts de diputats i senadors, per dir que no serà tant, i canviar un miserable capítol. Serien 234 diputats i 177 senadors, pots comptar. 

És clar que llavors passaria que com que això que haurien fet seria molt gros immediatament s’haurien de dissoldre Congrés i Senat i convocar eleccions. Que no sé si faria molta gràcia a la immensa majoria de diputats i senadors, ja m’entén.

Llavors gairebé ho tindríem. Només es tractaria que el Congrés i el Senat sorgit de les noves eleccions tornessin a aprovar per dues terceres parts la nova Constitució. I miri si són democràtics que tan sols quedaria, després, un petit tràmit de res, que seria convocar un referèndum perquè els espanyols diguessin si creuen que els catalans tenen dret a decidir. I amb això estaríem. Què li sembla? Si de cas ja em dirà alguna cosa.  

Ara que, si vol un consell d’amic, estudiï japonès i aprengui’s El Quixot. No se sap mai, si pot caure una torre amb piscina...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat