17.10.14

Votarem, però volem votar


[Article publicat a EL 9 NOU el 17.10.14]

M’he inventat una lectura actualitzada del doble “sí-sí”. És un que diu sí a la consulta del 9N i un altre que diu sí a les eleccions, i en una data que ja hem de saber quan anem a votar el 9N. Que no vol dir convocades, però sí compromeses.

Un president que s’ha passat dos anys fent gala d’estar escoltant permanentment “la veu del poble de Catalunya” per defensar el referèndum davant de l’Estat, suposo que també la deu sentir ara quan aquest poble li reclama “la consulta definitiva”, sobretot després que ell, ni que sigui coresponsablement, hagi contribuït al cop de timó que ha girat una mica el vaixell i ha provocat alguna vomitada.

Partint de la base que no sóc ningú per dir-ho, voto perquè aquest sigui el missatge que l’Assemblea Nacional i l’Òmnium llancin aquest diumenge des de la plaça de Catalunya de Barcelona, recollint la conclusió que, em sembla, s’ha produït en unes quantes desenes de milers de converses des de dilluns a la nit. La societat civil és la que ha liderat el procés des del primer moment, i és aquesta societat civil l’única que té ara la capacitat de donar legitimitat a la nova consulta del 9N amb una participació massiva a les urnes. Que han de ser moltes més que les 6.000 previstes en 600 locals.

Cridant a la consulta i cridant simultàniament a la convocatòria electoral es tornarà a cosir, des de la societat civil, allò que els partits han descosit. Una de freda i una de calenta per a Artur Mas i CDC –d’acord amb la consulta, però ara convoqueu eleccions– i una de freda i una de calenta per a ERC i la CUP –d’acord amb les eleccions, però sisplau, ara contagieu l’entusiasme perdut per al 9N, encara que no sigui el vostre.

I els partits que ara mateix ja no fan ni fred ni calor, que comencin a preparar el programa electoral. Se’ls ha acabat la coartada de la “llibertat de vot a la segona pregunta” per encolomar als votants si s’ha d’estar o no per la independència. Ara, amb llista única o sense, qui s’ho cregui, que ho escrigui.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat