5.12.14

I ara què?


[Article publicat a EL 9 NOU el 05.12.14]

Ho sento, però la intenció d’aquest article no és sortir en defensa ni en atac a Oriol Junqueras per la conferència de dimarts passat, sinó per enviar tot el meu suport i solidaritat al director del canal 324 davant del dilema que deu tenir sobre la taula des de ja fa dies: si s’ha fet en directe la retransmissió de les conferències del president i del cap de l’oposició per explicar el seu full de ruta cap a la independència, s’hauran de fer en directe les conferències de tota la resta de caps de grups parlamentaris per explicar el seu full de ruta cap a la independència, cap a la tercera via o cap a la via morta per enterrar definitivament el procés?

No és un tema menor, naturalment. Més que res perquè al pas que anem ens trobarem que l’última tongada de xerrades serà la menys encoratjadora per a la causa independentista. Ja  s’han cremat els dos cartutxos més grossos i entre ells ja s’han desencoratjat d’entrada, que Déu n’hi do. Del bloc sobiranista falta saber com es posiciona la CUP –en el format conferència. vull dir–, i després com ho fan la resta de partits que ja defensen, en aquest punt, postulats cada vegada més distants.

Seria la mar de sensat i de transparent saber què diu tothom en un auditori, evidentment. Però veig a venir que no serà el cas. Per començar, perquè no crec que tothom d’entre els que falten estigui en condicions de fer una xerrada davant de dues mil persones. I no pas per falta de ganes, sinó segurament per falta de públic disposat a escoltar-lo en directe encara que sigui namés per compliment. I per acabar, perquè el gran debat nacional que hi ha obert i continuarà obert és si el front independentista ha d’anar junt o no en unes eleccions plebiscitàries. I els que n’han de parlar ja ho han fet.

Pel que fa al cas, i després d’escoltar dimarts Oriol Junqueras, la meva opinió continua essent la mateixa que la setmana passada. Si un moment excepcional necessita respostes excepcionals, fent-les convencionals fem convencional el moment.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat