19.12.14

No sabrem res, de nou



[Article publicat a EL 9 NOU el 19.12.14]

Posats a buscar aliats internacionals a la causa independentista, podríem fer una carta o un e-mail a Google per dir que si mai som Estat no tindrem cap inconvenient que el seu servei de notícies tingui accés als nostres mitjans per poder-los indexar en el seu agregador i poder-nos posar al dia ràpidament per diverses fonts.

Amb els espanyols han deixat de fer-ho aquesta setmana per no pagar l’impost que els ha posat Madrid. I ara, per exemple, quan busques Rajoy al cercador, en comptes de sortir-te l’última astracanada que hagi pogut dir sobre qualsevol cosa, t’envia a la Viquipèdia per dir-te de què treballa i que el PP es va fundar el 1989.

També hi ha informació sobre Jordi Pujol. Però no pas per dir que ara mateix té tota la família imputada tret d’un dels fills, sinó que “és un polític català, líder de Convergència Democràtica de Catalunya del 1974 al 2003”. Vindria a ser una mica la primera resposta que busca un alumne de Primària quan li encarreguen la primera redacció sobre un famós. 

Per exemple, Eduardo Torres-Dulce. Ha dimitit de fiscal general de l’Estat, però el que diuen és que és crític de cinema. I si busques imatges de la C-17, el primer que et proposa és un avió de transport militar produït per Boeing que es va fabricar per a l’exèrcit dels Estats Units entre els anys vuitanta i els noranta del segle passat. I si escrius “embús C-17”, et surt una notícia del 30 d’agost de 2012. Semblaria que des de llavors no n’hi ha hagut cap més, almenys d’important. El del Mercat Medieval no compta perquè es dóna per suposat.

La primera conseqüència és que ben aviat veurem Viquipèdia com el portal més visitat a tot l’Estat, perquè és el primer on t’envia Google en la majoria de consultes. La segona és que molts portals de mitjans tindran menys però més fidels lectors per evitar perdre’s en les cerques tan genèriques que et trobaràs. I la tercera és que, afortunadament, encara no cal anar a Google per saber que ara ve Nadal. O sigui que bones festes! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat