23.12.08

El bruixot


Un dels programes que més m'agraden de la tele, i que miro si més no a estones llargues -que en la tele d'avui és mirar molt- és el Telemonegal, el programa de Ferran Monegal de Barcelona Televisió que s'emet per EL 9 TV els diumenges a la nit. Et poses al corrent del zàping del la setmana, et sents invitat a fer una mirada crítica a la televisió i acabes coneixent una mica un personatge que passa pel plató, contestant preguntes sobre tele que no acostumaria a contestar en gaires entrevistes.

I a més, té el valor afegit que tractant-se com es tracta d'una producció de telelevisió local -la més important, però local en definitiva-, la cartellera de personatges il·lustres que hi desfila és bastant impressionant. I aquí és on deu entrar el mèrit concret del seu conductor, en Ferran Monegal, amb anys d'ofici, de contactes i de coneixement de causa. Pel tema que ens ocupa, és pertinent recordar que hi han passat en Jaume Roures, president de Mediapro, i en Juan Luis Cebrián, conseller delegat del grup Prisa.

I aquí ve la qüestió: avui li faig un homenatge concret amb motiu que la Sexta s'hagi incorporat de nou a la plataforma digital del grup Prisa, l'enemic irreconciliable de Mediapro, que és la productora propietària de la Sexta. Uns i altres mantenien -i mantenen, malgrat tot- una guerra mediàtica i judicial pels drets del futbol, que ha revolucionat els horaris i l'oferta de transmissions en obert dels partits de lliga, només per destrossar-se mútuament en audiència i en ingressos pel sistema de pagar per veure.

El profeta Monegal va dir ja fa dies que això de la Sexta i Canal+ (Digital Plus, per ser més exactes) s'acabaria bé, perquè per sobre de les guerres d'uns i altres i ha un motiu fonamental que els acabaria unint: que tots dos arribaria un dia que no es podrien permetre el luxe de continuar perdent tants diners en aquest conflicte.

Aquest dia ha arribat, i en Monegal l'ha clavat. O sigui que felicitats, profeta.

1 comentari:

  1. Jo també em miro Monegal, tot i que en algunes ocasions em sembla injust, i en d'altres trobo que pontifica, és a dir que si ell diu que alguna cosa està malfeta, no ho considera una opinió, sinó que és així i punt. Però malgrat tot té un carisma que em fa està clavat davant del televisor.

    ResponElimina

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat