14.11.11

Per penúltima vegada



[Article publicat a EL 9 NOU l'11.11.11]

No sé si la nostra generació som prou conscients de l’honor que hem tingut de poder celebrar 11 anys seguits la coincidència de dia, mes i any en una mateixa data, com passa aquest 11 de l’11 de l’11. La sèrie va començar l’1 de gener de 2001 i ha arribat fins ara, passant pel 3 de març de 2003 o el 9 de setembre de 2009, per posar un parell d’exemples. I si tot va bé, d’aquí a un any, un mes i un dia podrem celebrar per última vegada una nova coincidència en el que ens queda de segle i, segurament, de vida. Els que s’acaben d’incorporar difícilment podran ser conscients del que passarà tant avui com el 12 de desembre de 2012, de manera que no compta. I difícilment tindran l’oportunitat de passar-hi dotze vegades més a partir del 2101; o sigui que això nostre té molt mèrit.

Llàstima que la història recent ens hagi portat a associar el número 11 a les males notícies, que determinats tractats de numerologia desmentirien però que altres, en canvi, ratifiquen. Com un que m’he repassat de sant Agustí, que aquest diumenge hauria fet 1.657 anys i ja ens havia advertit, a la seva època, que l’11 era un número lleig, perquè fins al 10 hi ha equilibri i l’11 ja és excés, descontrol i pecat.

Tot plegat és molt relatiu. El número 11 pot voler dir sort i desgràcia alhora. Aquest divendres, per exemple, falten 11 dies perquè els diaris publiquin la foto del guanyador de les eleccions de la setmana que ve. Serà maco per a qui les guanyi i bastant lleig per a qui les perdi, tot i que quan una i altra cosa es veuen a venir de lluny ja no tenen cap mena de gràcia.

En canvi, l’11 també m’agrada perquè surt del 29, que és 2+9. I va ser un dia 29 d’ara fa exactament 29 setmanes que s’estrenava en aquesta contraportada la veïna de columna que ara es traslladarà al centre, on trobarà més espai per escriure. I aquí al costat tornarà la veïna que ja hi vivia, ara que ja hem conegut el roc a la faixa que duia amagat l’última vegada, vet-ho aquí.

Doncs felicitats, sort i que vagi molt bé. I a l’ONCE, també.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat