19.3.08

Aigua, solidaritat en la pedagogia


Prou que plou, però pel que plou, plou poc. En dies com el d'avui, que et lleves i veus els carrers molls i sents els esquitxos dels cotxes quan passen -quin so més insòlit, després de tants i tants dies-, sembla que això de la sequera ja haurà acabat. La pluja té aquesta mala virtud: que només notar-la una estona ja et fa tenir la sensació que tot torna a la normalitat, els rius tornaran a anar plens, la natura respirarà millor, el risc d'incendis baixarà en picat i l'església de Sau amb prou feines arribarà a ensenyar la caputxa.
I no. Dijous de la setmana que ve, el ple del Consell Comarcal aprovarà alguna cosa en relació a l'aigua. No sé exactament què, perquè a la reunió de portaveus de l'altre dia encara no es va concretar, però alguna cosa tindrà a veure amb el fluxe del subministrament en alta (la que és competència del Consell, des del punt de captació fins als dipòsits que regulen els ajuntaments).
Continuo escrivint i continua plovent, però tot i així la falta d'aigua pot ser un problema per a l'estiu i per als previsibles consums d'aigua que en condicions normals haurien de tenir els municipis. Per exemple, a l'hora d'alimentar piscines públiques. Em consta que hi ha alguns ajuntaments que es plantegen, si no plou, no obrir la piscina municipal a l'estiu. Entre altres coses perquè la necessària renovació de (part de) l'aigua que s'ha de fer diàriament provocaria uns consums que potser no es poden permetre.
En temes com aquest, el de la solidaritat en la pedagogia, aniria bé que la comarca es plantegés una actuació conjunta que evités els greuges innecessaris o certa picaresca d'uns per lucrar-se a costa de les mancances (o la responsabilitat) d'altres. El Consell Comarcal, com el Consell d'Alcaldes, hi poden fer alguna cosa. I en aquest sentit, el nostre grup farà un suggeriment al ple de dijous que ve.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat