18.3.08

Una nova oportunitat

Després d'anunciar la meva baixa de bloc.cat -com suposo que molts altres blocaires que s'hi havien adherit-, aquesta setmana les coses sembla que apunten a una solució i, quan entres a l'administrador del bloc, s'enceta amb una carta de disculpa de l'equip responsable. Sembla, aparentment, que els problemes s'han resolt, de manera que sense deixar de tenir aquest canal de blogspot, mantindré també actualitzat -i bàsicament duplicat- el meu pis a bloc.cat. Serà com el meu canal de TDT, per entendre'ns. Us deixo el missatge que els responsables de bloc.cat han penjat a la pantalla principal de l'administrador, que diu així:

A veure, per on comencem. Bé, primer de tot el millor serà començar assumint les nostres errades. Errades greus per altra banda, ja no només de manteniment del conjunt de servei de bloc.cat sinó també per l'abandonament al que us heu vist sotmesos. No heu rebut resposta a les vostres queixes i tampoc hem sabut donar la cara en el seu moment almenys per explicar quina era la problemàtica de tot plegat. Ho fem ara, però també sabem que aquest missatge arriba segurament tard per a molts, per això entenem i acceptem la vostra decisió de migrar cap a d'altres serveis de bloc més "estables", a la vegada que també és de llei agrair-vos la vostra pertinença a bloc.cat durant tot aquest temps.

A la resta... a la resta de blocaires que us heu mantingut ferms amb bloc.cat quasi que dir-vos qualsevol cosa seria poc. Us agraïm que formeu part de la comunitat de bloc.cat, us agraïm la vostra paciència i comprensió, us agraïm la vostra fidelitat tot i el calamitós comportament del servei i del suport donat, us agradïm tantes i tantes coses... però el millor que podem fer es que parlin els fets, evitant que tot això succeeixi altra vegada, retornant al servei de bloc.cat l'estatus que tenia i que mai hauria d'haver perdut, quan bloc.cat era el sistema de referència dins la comunitat blocaire de parla catalana.

Així doncs, esperem encetar una nova etapa de bloc.cat, primerament amb l'objectiu de recuperar el nivell del servei, i després amb l'objectiu de millorar-lo encara més, millor del que mai hagi tingut. El primer que hem fet es ampliar els recursos del servidor (tot i que està pendent avaluar possibles migracions a d'altres servidors amb millors eficiències), reconfigurar el servidor web per a dotar al sistema d'una estabilitat que darrerament era desconeguda i, per últim, instal·lar en tots els blocs un sistema d'anti-spam als comentaris per evitar aquesta gran plaga que també ha estat la causa de la fugida de molts i molts blocaires.

Hem obert diversos canals de comunicació entre vosaltres i l'equip de bloc.cat, aportant una direcció d'email on poder enviar els vostres suggeriments, dubtes, problemes... (suport@bloc.cat) i també obrirerm un bloc per donar-vos explicacions fil per randa de les noves millores que es vagin fent al sistema, les diferents incidències que sorgeixin, etc.

Fins aquí, tot és molt maco, assumim les culpes i fem una declaració de bones intencions, però també hem de ser realistes, i fer que un sistema com bloc.cat rutlli no és una tasca gens fàcil, i més sabent que aquest és un projecte gratuït d'una persona (ara amb la col·laboració d'un altre incaut) que només pot dedicar-li les seves hores d'oci. Això no és una justificació, també ho sabem, i per això diem que, si arribat el punt l'equip de bloc.cat no es veu capaç de tirar endavant el sistema i fer front a tots els sacrificis que suposa, donarem la cara i us informarem puntualment.

Potser ja n'hi ha prou de xerrar, ara és hora de posar-s'hi. Estem en contacte.
Gràcies.
L'equip de bloc.cat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat