5.3.08

La universitat, a distància

Partint de la base que, siguin quins siguin els resultats, les eleccions de diumenge les guanyarà Espanya, és un consol que almenys avui el Madrid hagi quedat fora de la Lliga de Campions.

Dit això, amb aquest post comento la reunió d'avui de la comissió permanent del Consell Comarcal, que ens trobem cada primer dimecres de mes per aprovar, essencialment, assumptes de tràmit i del dia a dia del govern: factures, convenis, certificacions d'obres, convocatòries de places, beques de transport i menjador, ...
Avui, però, ha estat curiós que en dos punts consecutius hem aprovat dos convenis amb l'Escola Universitària de Ciències de la Salut de Manresa (vinculada a l'UAB) i un altre amb la pròpia UAB. En el primer cas, un conveni per pràctiques d'alumnes al Banc d'Ajudes Tècniques d'Osona. En el segon, per la redacció de plans locals de joventut.
Ja és mala sort que d'entre els milers d'alumnes de la UVic no hi hagi bossa suficient com per trobar-ne dos o tres que puguin fer pràctiques als Serveis Socials del Consell d'Osona. O que no hi hagi un departament, o un professor, o un equip capaç de poder elaborar plans de joventut per a mitja dotzena de municipis de la comarca. És per això que en Jordi Serra (ERC) ha volgut deixar clara la seva abstenció, mig en conya mig en sèrio, perquè cada dia que passa no ja només es desdibuixa la capitalitat de Vic a la Catalunya central, sinó que ni Vic mateix es pot refiar de Vic per trobar universitaris per a pràctiques o per encarregar un estudi a la seva universitat. Quan això es fa, a més, havent fet visible un conveni per estrènyer la relació entre Consell i UVic, encara és una mica més còmic.
Es veu que, malgrat tot, quan es truca a la UVic per proposar alguna col·laboració d'aquest tipus no s'acaba de trobar mai la persona que toca, i no hi ha manera de concretar gaire res. Es veu que, arran d'això, el que sí que es concretarà aviat serà una reunió. Més que res per passar-se telèfons i horaris en què tothom, mútuament, es pugui localitzar. Per no haver de trucar a Manresa, que com que són més sempre és més fàcil que et despengin el telèfon.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat