8.10.08

Des de Sant Petesburg


No li he pas demanat permís per fer-ho, però com que suposo que aquestes coses s'escriuen perquè se sàpiguen, us reprodueixo la crònica que una amiga m'acaba de fer arribar des de Sant Petesburg, on viu:

Aquest dia 7 d'octubre ha fet 2 anys de l'assassinat de la periodista russa Anna Politkóvskaia. Els seus companys de redacció del diari Novaia Gazeta han organitzat actes en record seu a Moscou i a Sant Petersburg. A Moscou les autoritats han donat el vistiplau a la concentració, tot i que han restringit el número d'assistents a 350 (tal com estan les coses aquí, tampoc n'hi haurien anat més). A Sant Petersburg, en canvi, i com si temessin alguna revolució social (que no hi serà pas, poden estar ben tranquils) la concentració no ha estat autoritzada amb l'excusa que es feien feines de jardineria a la plaça on estava prevista. Tot i això, un centenar de persones s'han reunit al monument en record de les víctimes de les repressions comunistes i pacíficament han portat flors i espelmes en record seu. Com que l'acte era il·legal, doncs, no s'ha pogut llegir cap manifest ni cridar cap consigna ni desplegar cap cartell. Mentrestant, la policia tenia la zona vigilada i gravava els assistents amb una càmera. A hores d'ara encara no hi ha resultats de la investigació de l'assassinat i és possible que el cas es tanqui sense cap judici.

Per cert: com que aquí res no és casual, s'ha de recordar que el 7 d'octubre és també l'aniversari de Putin. En el seu moment, l'assassinat de la Politkóvskaia va ser un regal d'aniversari per a Putin. Un macabre regal d'aniversari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat