16.7.08

Llàstima que no siguin japonesos

A l’Ajuntament de Sant Pere, suposo que com a molts d’altres, estem molt emprenyats amb els organitzadors de l’Acampada d’Arbúcies. No per res: per l’empastifada, i ho dic en sentit literal, de cartells que han fet per tots els llocs possibles i impossibles: des de contenidors ’escombraries, cabines de telèfon, parets d’edificis públics i d’estacions elèctriques o de telèfon. I tots absolutament encolats, amb la qual cosa treure’ls és una despesa física i econòmica que no tindríem perquè assumir. Se’ns ha acudit fer-los arribar la factura, com també es fa arribar als imprudents que se’ls ha de rescatar amb helicòpter a la muntanya.
M’ha inspirat aquest post, però, el que vaig llegir un d'aquests dies de vacances a La Vanguardia: una turista japonesa va tenir la feliç idea d’estampar el seu nom, firma i universitat de procedència en una de les parets de la cúpula de la catedral de Florència (juntament amb moltes altres que hi ha, es veu). Poc després, un altre japonès hi va passar al darrere i, escandalitzat per tal mostra d’incivisme nipó, va fotografiar el grafit i el va enviar directament a la universitat. També escandalitzada, la universitat va demanar perdó a les autoritats de Florència i va obligar a fer el mateix, per carta, a la noia en qüestió.
I no és el primer cas. Dos estudiants més han estat suspesos dues setmanes de classe per haver estat descoberts fent el mateix, i un professor d’educació física no podrà fer d’etrenador de bèisbol perquè, durant el viatge de nuvis, també va deixar un record a la catedral i han decidit castigar-lo amb un encàrrec de feina menys.
Evidentment que no ens cal ser japonesos, però em sembla que en algunes qüestions ja comença a ser hora de posar límits a les mostres d’incivisme. Que volen dir, bàsicament, falta de respecte per tot i per tothom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat