25.7.08

És l'hora del finançament

Ja he comentat en un altre post que dissabte passat, 19 de juliol, la gent d'ICV-EUiA-EPM vam fer la jornada A peu de carrer. Entre altres coses, hi vam aprovar l'anomenada Declaració de Vic, en què es demana un millor finançament per als municipis. Penso que, a la vista del consens polític i econòmic que està guanyant la posició catalana respecte a la reivindicació d'un nou sistema de finançament, seria interessant que el món municipal, a través de les seves entitats més representatives (Associació i Federació de Municipis) fessin explícita aquesta adhesió amb un pronunciament públic.
Avui tenim reunió de la comissió permanent del ple del Consell Comarcal, i nosaltres hi farem aquesta proposta amb la invitació que la resta de consells, sempre des d'un caràcter institucional, s'hi sumin.

Actualització a les 17.45 h
Davant del moment clau que està vivint el nostre país en la defensa d’un nou i millor sistema de finançament d’acord amb allò que preveu el nostre Estatut, que com a tal va ser aprovat pel Congrés de Diputats de Madrid, els grups polítics del Consell Comarcal volem manifestar:

· La nostra adhesió al consens polític, econòmic i social que s’està articulant a Catalunya, concretada fins ara en les principals forces polítiques catalanes, la patronal i els sindicats, per aconseguir una unitat d’acció en la defensa d’un nou finançament per al nostre país.

· La crida al món local a fer expressa aquesta adhesió, en la mesura que el finançament municipal és, precisament, un dels àmbits en què més es fa necessària la revisió del sistema de finançament de Catalunya per poder satisfer amb garanties els serveis que s’estan prestant als ciutadans des de l’àmbit municipal.

· Convidar la resta de consells comarcals de Catalunya, els ajuntaments i les dues associacions municipalistes a sumar-se a aquest consens, per sobre de protagonismes partidistes i tenint molt clar, per sobre de tot, el molt que s’hi juga el futur del nostre país.

Els grups polítics comarcals
Vic, 25 de juliol de 2008

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat