7.5.08

Desapareixen 11 habitatges d'Osona (1)

De la crisi immobiliària sabíem fins ara que comportava una baixada de les vendes, un abaratiment -per fi- de preus, una crisi hipotecària -que podrà tenir a mig termini repercussions en el sistema financer-, i l'increment de l'atur en un sector que fins ara ha permès maquillar-lo durant molts anys. El que encara no havia passat mai era que aquesta crisi comportés la desaparició física d'habitatges fins i tot abans de fer-los, que és una altra manera d'estalviar. I això és el que ha passat amb les dues promocions d'habitatge protegit que vol impulsar el Consell Comarcal d'Osona, en conveni amb el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat.
Ho dic perquè l'altre dia vam aprovar, en la permanent d'abril, al conveni per tirar endavant una segona promoció de 141 habitatges a set municipis de la comarca, que la nota de Medi Ambient ha reduït a "aproximadament 132". En concret anirien a Alpens, Folgueroles, Olost, Prats de Lluçanès, Roda de Ter, Sant Hipòlit i Vic. Podem acceptar que 141 són aproximadament 132, però també ho poden ser 123, i si sobre a aquests hi hem d'aplicar els paràmetres de l'actual mercat immobiliari en plena caiguda de vendes i de preus, és aproximadament possible que s'hagi de rebaixar la perspectiva a la baixa fins que sigui previsiblament impossible de posar-los tots a la venda, amb la qual cosa potser se n'acabaran fent encara menys. De la mateixa manera ja va passar amb la primer conveni, de desembre de 2007. Dels 91 aprovats en el conveni se'n van anunciar finalment 89.
En qualsevol cas, no sé si és gaire normal que entre el moment que s'aprova un conveni fins al moment que es firma, l'objecte del conveni en qüestió ja sigui un altre. Em sembla que no, a menys que el conveni no serveixi per altra cosa que poder dir que s'ha firmat un conveni -que també n'hi ha, d'aquests.
Però conyes a part, hi ha una cosa que encara és més greu. Més enllà del conveni i de la voluntat que expressa, el cert és que fins al dia d'avui, i parlant de la primera promoció prevista, cap dels ajuntaments implicats -Centelles, Sant Quirze, Taradell, Sant Julià- no consta que hagi presentat ni un sol paper que oficialitzi la cessió de sòl municipal per tirar endavant aquestes promocions impulsades des del Consell.

En un segon post relexionaré més a fons sobre el tema de l'habitatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat