9.5.08

L'aeroport de Centelles

Deixo transcrit aquí el comunicat que hem fet públic aquest matí en relació a la controvèrsia que està generant l'oferiment de Centelles, i de retruc amb l'hipotètic suport del Consell Comarcal, per fer-hi un aeroport per a jets privats i avions petits.

Comunicat d'ICV-EPM
El Consell Comarcal no ha demanat en cap moment un aeroport per a Centelles
Davant la controvèrsia que està generant el possible oferiment de Centelles com a seu d’un aeroport per a avions petits i que el Consell Comarcal ja hauria presentat al·legacions per defensar-ho, el grup d’ICV-EPM pot aportar la informació següent:

- En la reunió de la comissió permanent del ple que es va fer aquest dimecres, 7 de maig, el nostre grup va demanar si realment el Consell s’havia pronunciat per defensar aquesta opció, cosa que, en tot cas, s’hauria fet al marge de qualsevol dels òrgans de govern del Consell.
- En absència del president del Consell, Miquel Arisa, el vicepresident segon, Josep Colomer, ens va dir que no hi havia cap al·legació presentada per aquest aeroport concret i que, en tot cas, l’únic que s’havia fet al febrer passat era presentar al·legacions al Pla d’Aeroports, Aeròdroms i Heliports de Catalunya (2007-2012), en què es demanava per a la comarca la possibilitat d’instal·lar sis heliports al llarg del seu perímetre, per fer front a a situacions d’emergència, i un aeròdrom que, en l’esborrany presentat, ni tan sols estava dibuixat a Centelles, sinó al mig de la plana.
- Aquestes al·legacions es van donar a conèixer en l’última reunió del Consell d’Alcaldes, el 10 de març de 2008, i com queda recollit a l’acta, es va haver de reconèixer davant dels alcaldes que s’havien presentat sense massa debat previ perquè es tancava el termini al febrer i no hi havia hagut temps per treballar-hi.
- Val a dir que les al·legacions presentades com a Consell Comarcal en aquest Pla, per genèriques que puguin ser, tampoc van ser tractades prèviament, ni que fos per informar-ne, en cap dels òrgans de govern on té presència el nostre grup comarcal.
- També és veritat que en la seva reunió del 28 de novembre de 2007, el Consell d’Alcaldes ja havia aprovat les al·legacions per presentar al Pla Territorial Parcial de les Comarques Centrals en les quals, tot i constar-hi un capítol específic dedicat a infrastructures, se centrava únicament en la xarxa viària i de ferrocarril i no es feia cap referència ni a aeroports ni a heliports.
- Al nostre grup no li consta, tot i que se’ns va dir el contrari, que les al·legacions presentades al Pla d’Aeroports s’hagin aprovat per cap dels òrgans de govern del Consell. De tota manera, demanarem, si així ha estat, que se’ns digui en quin moment s’ha fet.
- Tant el govern del Consell Comarcal com el de l’Ajuntament de Centelles haurien d’adonar-se que, davant de temes que poden generar debat com és aquest, no costaria res fer públic un comunicat per aclarir què hi ha de cert en aquest interès per l’aeroport. I encara més si es dóna la circumstància que l’alcalde de Centelles i el president comarcal és la mateixa persona.
Grup d’ICV-EPM al Consell Comarcal d’Osona

9 de maig de 2008

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat