21.5.08

UiVic!


Suposo, i de fet em consta, que alguna cosa s'està movent discretament al voltant del futur de la UVic, després que la setmana passada EL 9 NOU publiqués que hi ha preocupació perquè, a aquestes alçades de curs i de calendari, no hi ha res definit -o si més no concretat- sobre el futur contracte programa. Que és tant com dir que perilla la continuïtat d'una UVic econòmicament sostenible i sanejada. D'altra manera, això vol dir haver de plantejar un futur pressupost amb dèficit i, per tant, amb l'horitzó d'un canvi de model per fer viable la seva oferta acadèmica, que passaria inevitablement per una reducció de determinats estudis.


Però de la mateixa manera que suposo que es fan gestions, m'estranya que públicament no s'hagi pronunciat ningú per defensar la importància estratègica de la universitat en un moment que té qüestionada aquesta continuïtat. Aquí s'hi sumen, pel que estic percebent, dos factors. D'una banda, les tensions de la UVic amb el conseller que li correspon, que s'ha fet la imatge que en aquesta història exerceix més de manresà que de conseller, amb tot el que això implica. I de l'altre, una mena d'autosuficiència inherent a moltes coses de Vic que tampoc ha permès cultivar massa empaties dins mateix de la comarca. I això no és tant problema de la pròpia universitat, sinó d'aquells que des de l'esfera política i institucional la representen i, per tant, els toca defensar-la i projectar-la. I admetre que a vegades també hi ha problemes per resoldre i que cal sumar esforços, i no pas protagonismes, per desencallar-los.


Espero que se solucioni i que s'aclareixi definitivament el model -també econòmic- que ha de representar la UVic dins del mapa universitari català. Per fer-ho curt, és molt més important la universitat que l'aeroport. Ho demostren cada any més de 25 milions d'euros de pressupost i 4.500 estudiants.

1 comentari:

  1. no serà que has escrit aquest post quan ja tenies molta més informació i has volgut marcar perfil cridant a l'antibages en lloc de lloar el treball positiu que s'ha fet?

    ResponElimina

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat