3.8.12

Més que una vergonya




[Article publicat a EL 9 NOU el 03.08.12]

La propera vegada, la Federació Catalana de Futbol haurà de fer com l’Hamburg. Si muntes un partit perquè et vingui el Barça, li busques una data a mida, un torneig de nova creació amb tota la pompa, poses el president de la Generalitat al mig de la foto el dia que el presentes i vols no arriscar-te que el rei del mambo t’acabi aixecant la camisa, fes-li firmar un contracte: si no juga en Messi, 400.000 euros de multa; si no ho fan l’Iniesta o en Xavi, 250.000; si no ho fa en Piqué i no hi canta la Shakira per compensar-ho, 250.000; si no ho fa en Cesc, 100.000, i si no ho fan la resta de titulars de l’última final de copa que sí que es prenen seriosament, que és la del rei, 75.000 euros per barba. Com que segurament és el que passarà, pots acabar fent un milió d’euros de caixa, que com a Federació et resol una vuitena part del pressupost de tot l’any.

L’únic risc és que el Barça, que quan li convé és més que un club també en garreperia nacional, et digui que no firma i que no juga, confiat que el país sencer buscarà una altra data perquè el rei del mambo que tant s’estima el país i el seu futbol pugui buscar un forat a la seva atapeïda agenda de compromisos per disputar el partit ni que sigui jugant la primera part un dimecres al vespre i la segona el dijous de la setmana següent, no fos cas que els jugadors es cansin per tan poc motiu.

Una vegada, al xiringuito de la festa major del meu poble hi debutava un grup de música que es va dissoldre abans del bolo perquè es van barallar entre ells durant les proves de so. Sempre més ens ha quedat la incògnita de com els hauria anat. Una carrera meteòrica, i mai millor dit, com la de la Supercopa de Catalunya, que el Barça s’ha encarregat d’aniquilar abans de néixer. Una falta de respecte pel futbol català, pel seu públic i pels seus propis aficionats, finalment abocats a aplaudir el gest de l’Espanyol cap a la Supercopa, el Nàstic i el Manlleu.

Sóc del Barça, però de veritat que a vegades me’n penedeixo.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat