17.10.08

Dues coses per fer



Ahir a la nit vaig rebre un mail per avisar-me que dimecres vinent, 22 d'octubre, el Canal 33 emetrà (23.35h) el reportatge 39 dins del programa Taller.doc. És el projecte d'El Cosidor Digital elaborat per Jordi Campàs i Santi Molera que va recollir testimonis de la guerra civil i la postguerra a Torelló. Vaig veure'n la presentació al Cirvinaum i em va semblar un gran reportatge. Primera, per la qualitat, diversitat i equanimitat dels testimonis, per la seva autenticitat i perquè, televisivament, està molt ben trenat. Als que no l'heu vist o no el vau comprar fa una setmanes amb el Torelló, us el recomano. La proximitat dels testimonis és, a més, un valor afegit impressionant.

Aquesta és la referència que en fan a la web de la progamació del 33: "Taller.doc", el programa del 33 dedicat als joves realitzadors, emet el documental "39", de Jordi Campàs i Santi Molera."39", fruit del projecte de recuperació de la memòria històrica "Arxiu de la memòria: Torelló (1931-1955)", dóna veu a 39 persones que van viure el transcurs de la Guerra Civil i els primers anys de la dictadura franquista a Torelló, a l'interior de Catalunya. A partir d'aquests 39 testimonis en primera persona es narra la vida quotidiana, les pors, les alegries, les frustracions, les esperances i les múltiples contradiccions d'un poble dividit per la guerra. El treball ha estat produït per l'Associació Cultural El Cosidor Digital (www.elcosidordigital.gesbisaura.cat) i dirigit i realitzat pel productor de TV Jordi Campàs (1968) i l'historiador Santi Molera (1973).

I l'altra cosa del cap de setmana és el concert de la coral Regina i Pep Poblet amb l'Officium Defunctorum de Cristóbal de Morales (s XVI), que faran a l'església parroquial de Sant Pere aquest dissabte 18, a les 10 del vespre. És un dels concerts que fan aquests dies per la comarca, i l'entrada és lliure.
Doncs au, bon cap de setmana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat