12.10.08

Feliç aniversari

Fotos d'aparadors del carrer Sant Miquel


Com que, afortunadament, de fotos de la 22a Trobada de Gegants de Torelló d'aquest cap de setmana en deuran sortir a centenars els propers dies, des d'aquí em sumo a l'homenatge i a la felicitació pel centenari dels gegants de Torelló amb un petit ral·li fotògràfic d'urgència que he fet aquest matí. És el que han dedicat els comerciants a l'efemèride. No hi ha altre criteri que raons d'operativitat i veïnatge, de manera que m'he limitat a prendre algunes imatges d'aparadors del carrer Sant Miquel. A les fotos no hi ha cap mena de truc ni cap mena de d'efecte. Si hi ha reflex és el del vidre, bàsicament.

Aquest cap de setmana la celebració dels 100 anys ha arribat al punt àlgid. Divendres, abans de marxar al Pasternak per raons professionals, vaig tenir temps de passar la la biblioteca Dos Rius on s'estava presentant el llibre del centenari, que ja he comprat i que recomano si es vol saber la història dels gegants de Torelló i descobrir, per exemple, que abans dels actuals ja n'havien corregut un altres l'any 1902 participant en les festes de Carnaval. Com va explicar la Bet Soldevila, una de les coordinadores del llibre, s'ha pensat perquè els grans hi puguin llegir lletra i els petits -i els seus avis o besavis, potser- també s'hi distreguin repassant fotos gairebé tan centenàries com el Rei Moro de Mallora, la pubilla de Puigbacó i els primers sis caps que van comprar aquell 1908. És un llibre molt ben fet, molt ben documentat i expressió d'una fal·lera impressionant que estan movent els gegants de Torelló, amb una colla llarga, trempada i dinàmica com ella sola.

Doncs per molts anys, mira. I aviat el disc amb totes les músiques, que també espero

1 comentari:

  1. I found this site using [url=http://google.com]google.com[/url] And i want to thank you for your work. You have done really very good site. Great work, great site! Thank you!

    Sorry for offtopic

    ResponElimina