9.10.08

Ja ni al RACC entenen el català?


Jo no sé com acabarà això de l'Estatut i la retallada del Constitucional, que sembla que ens l'avancen de mica en mica perquè a l'hora de dir-ho de veritat no matin algú d'un infart. Ja he escrit en més d'una ocasió que aquest nostre país s'acaba ni que sigui de mica en mica, i no només per la falta de competència -i de bel·ligerància- de tots, absolutament tots, els partits polítics sinó, i més greu encara, per la falta d'un compromís cívic del conjunt de la ciutadania que si es prengués més seriosament les coses podria modificar els hàbits, els discursos i el posicionament del partits, de les grans empreses i el menyspreu sistemàtic que davant d'una i altra cosa ens té des de fa molt temps la nostra veïna Espanya.

Fa 20 minuts m'he indignat sobremanera perquè he trucat al RACC, que vol dir Reial Automòbil Club de Catalunya, demanant un pèrit per canviar el vidre de davant del cotxe, i una noia m'ha dit literalment que "está usted llamando al departamento de lunas del RACC y aquí no hablamos ni entendemos el catalán". Ho he trobat insultant, francament. I ja avanço que si el RACC no em dóna en el termini d'una setmana una explicació lògica, que haurà d'incloure necessàriament una disculpa per l'exabrupte que m'acaben de llençar per telèfon, em donaré de baixa i demanaré al conjunt del país que es plantegi fer el mateix.

El que passa és que com que al RACC ja deuen saber que això no passarà, se'ls en deu fotre tot bastant.

A mi ja no, ho sento.

3 comentaris:

  1. Però és que això passa amb masses empreses i organitzacions. Només cal veure quins tipus de patrocinis té "La Caixa", per exemple. Fa pena i ens dol...

    ResponElimina
  2. Això és un clar incompliment de la llei de Política Lingüística de 1998. Qualsevol servei públic a Catalunya t'ha d'atendre si parles català.

    A banda de denunciar-ho públicament per escrit, hauries denunciar-ho a l'Oficina de Garanties Lingüistiques i l'Agència Catalana de Consum, demanant explícitament que els sancionin. Per defecte et diran que els informaran de la legislació, sense sancionar-los.

    I si ens vols ajudar a tots, el millor que podries fer és agafar un advocat i assegurar-te que se li aplica la sanció corresponent, independentment que el RACC es disculpi.

    ResponElimina
  3. Res de nou Xevi.
    Fa anys em va passar una cosa semblant quan vaig voler treure'm el carnet de conduir en català. L'energumen que em va atendre em va dir, literalment, que era impossible fer l'examen en català, ja que estàvem a Espanya i allà tot ho feien en castellà. Com que vaig insistir i li vaig explicar amablement que estava mal informat en ambdós temes, va sortir una altra persona a atendre'm per intentar apaivegar els ànims. Evidentment, des de llavors no n'he volgut saber mai res del RACC.

    Roger Vendrell

    ResponElimina

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat