13.1.12

La perla Milagrosa



[Article publicat a EL 9 NOU el 13.01.12]

Ja fa dies em va arribar a les mans la previsió dels principals avenços tecnològics que IBM intueix per als propers anys. Val a dir que, per astorament de tothom, al seu dia van ser els primers a anunciar que tindríem dispositius que funcionarien per veu. Ara no ja només parlen, sinó que insulten, com a aquell nen britànic que va demanar a un Iphone de Londres quants habitants tenia el món i li va contestar que “no t’acabo d’entendre, o sigui que tanca la teva puta boca”. [Perdó per la vulgaritat, però és que l’Iphone també va contestar sense punts suspensius.]

El proper pas, segons IBM, seran els dispositius que intuiran les nostres preferències i que podrem dirigir amb el pensament. Diu que ho veurem, això. Però ho trobo temerari. Per exemple, quan obris internet se’t desplegarà no pas la pàgina que busques, sinó la que desitges, la qual cosa reforçarà la idea de fins a quin punt els impulsos més primaris són inherents a la condició humana. O que si tens ganes de trucar a algú, el mòbil t’ho farà directament pel sol fet de pensar-hi. I arribarà el dia, potser, que creuant-te amb algú que tens a la llista de contactes podràs saber què pensa de tu en aquell moment. Et descarregaràs l’aplicació What do you think about me? per 0,79 euros i tindràs el diagnòstic complet en qüestió de segons.

Serà un avenç important respecte al model actual, però. Ara, les opinions més sensates sobre nosaltres via telèfon se solen fer circular a través de tercers. Aquesta setmana hem conegut el cas de la Milagrosa Martínez, més coneguda com la hijaputa de la Perla, que havia treballat de presidenta a les Corts de València. És el que té quan parlen de tu dos imputats en el sumari de Francisco Camps i el jutge ordena intervenir-los els telèfons. Ha de fer mal, això. De manera que, pensant en el futur, no seria sobrer que algú inventés un inhibidor de freqüències cerebrals abans que els mòbils ens comencin a llegir el pensament i el vagin explicant als altres per quatre peles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat