20.2.15

Un cop d'escombra



[Article publicat a EL 9 NOU el 20.02.15]

El nivell de previsibilitat dels partits d’oposició a l’hora d’afrontar els debats i les rutines parlamentàries és una de les coses que més avorreixen. Va passar amb la compareixença del president Mas a la comissió del cas Pujol, quan en el torn de preguntes li van demanar per coses que acabava d’explicar i que els interessava fer veure que no havien sentit per no esguerrar el guió que duien. El mateix guió on ja portaven escrit que la compareixença havia estat una presa de pèl i que les explicacions no els havien convençut en absolut. Fins i tot polítics des de Madrid, ho deien. Segur que havien seguit en directe les quatre hores llargues de sessió, i segur que escolten català en la intimitat.

Mas va tornar a parlar dimarts per anunciar un punt d’inflexió del govern fins al 27S, nomenant dos comissionats –transició nacional i impuls a la transparència– i prioritzant el discurs social. L’oposició, sense guió ni falta que feia, en va tenir prou activant el botó “el president ja està fent campanya”.

El nivell de previsibilitat dels governs a l’hora d’afrontar la proximitat d’unes eleccions és de les coses que més avorreixen, també. Abaixen impostos o anuncien que ho faran. O bé desencallen obres pendents o diuen que ho faran per donar una alegria a qui més les espera i demostrar que, malgrat tot, són bona gent i complidors en la mesura que poden i que les circumstàncies els ho permeten. Com això de Rodalies 3, ara.

Em va afectar, dimecres, sentir el conseller Santi Vila admetent en una entrevista a RAC1 que el manteniment de la línia L9 del metro amb més de la meitat de les estacions per obrir costa, en conjunt, 200 milions d’euros l’any. Jordi Basté li va recordar que és tant com l’aportació del govern a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Jo li hauria recordat que deixant de passar l’escombra una de cada tres vegades a la L9, ja hauríem pagat i acabat fa temps les obres de la R3.

Ara al final he fet una mica d’oposició, per entendre’ns.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat