23.3.12

El gran dictat


[Article publicat a EL 9 NOU el 23.03.12]

De raons per justificar les coses sempre se’n troben. Ara resulta que ens hem de felicitar que el PP arribi a la vicepresidència de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que vol dir TV3 i Catalunya Ràdio, perquè amb aquest gest legitima i reconeix la funció integradora d’aquests mitjans i el paper que tots dos han tingut en la normalització lingüística del nostre país. És l’explicació que hi ha trobat el president de la Generalitat i que em sembla que tant el PP com jo estaríem d’acord a qüestionar. Entre altres coses, perquè com a idea és tan inconsistent –i idiota, ho sento– com considerar que l’acostament de CiU al PP en un tema tan irrellevant com els pressupostos és una manera de legitimar i reconèixer el paper del PP en la batalla contra l’Estatut aprovat pel Parlament, o en abanderar la campanya judicial i mediàtica contra la immersió lingüística.

La setmana que ve hi ha el ple del Parlament que aprovarà la composició del nou òrgan de govern de la CCMA, que passa de 12 a 6 membres i que tot apunta que es repartiran CiU (3), PSC (2) –molt enfadats– i PP (1), amb el benentès que el PP hi manarà força o farà veure que ho fa, com ja s’ha afanyat a presumir-ne la seva presidenta a Catalunya, Alícia Sánchez- Camacho. I ho farà, evidentment, com a garant absolut del model lingüístic i preservant, per damunt de tot, la consideració de TV3 i de Catalunya Ràdio com a televisió i ràdio nacionals de Catalunya, adoptant la fórmula d’èxit amb què ha portat a cotes inimaginables la projecció del català en mitjans tan prestigiats com Canal 9 i IB3, i propiciant fins i tot el tancament de Televisió de Mallorca i la seva xarxa de canals locals en català per poder-se concentrar en la televisió autonòmica.

Molt atents, a partir d’ara, al concurs de paraules que fan als migdies a TV3. A veure si la senyoreta Alícia hi deixa dictar referèndum i independència. I a veure, també, si les dóna per vàlides encara que els concursants es descuidin els accents.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat