12.4.13

L'oracle



[Article publicat a EL 9 NOU el 12.04.13]

Ara tu imagina’t que a la propera roda de premsa de Francesc Homs després d’una reunió de govern ens surt amb un pardalet al cap i ens diu que és Guifré el Pelós. Que un dia que hi havia la finestra oberta, com que ara ja fa bo, va entrar a la reunió i no va parar de voletejar per sobre del president fins que el va convèncer que, per la sang que ell havia vessat al seu dia, ara no es podia fer enrere ni en el referèndum ni en la determinació de construir l’estat propi. Que tingués coratge. I que li havia xiulat Els Segadors, La Santa Espina i el Teresa Rampell dels Manel. I que d’això ja feia tres setmanes i que cada setmana, des de llavors, l’ocellet no havia deixat de faltar a la cita davant l’admiració de l’executiu en pes, que només arribar ja estava pendent que hi hagués la finestra oberta perquè aparegués novament l’oracle per infondre alegria, optimisme i anhels de llibertat.

Llavors imagina’t que Francesc Homs, davant de tota la premsa, mira de reüll el seu propi front i demana a l’ocellet si vol dir alguna cosa, aprofitant el moment. El molt animal, tot i l’enorme expectació que l’envolta, no diu res i el portaveu del govern, contrariat, intenta xiular-li alguna cosa per estimular-lo. No hi ha manera. “És que no hi està acostumat i ara té vergonya, pobret”, es justifica. Però fa veure que se l’escolta, que li murmura alguna cosa i acaba dient de part seva que el camí iniciat ja no té marxa enrere i que anirem junts fins a la victòria final, a major glòria dels nostres avantpassats. I de manera especial, de qui va ser primer comte de Barcelona i pare de la nació catalana, afegeix el portaveu assenyalant l’ocellet (del cap). La premsa, estupefacta, no gosa fer preguntes i contempla com, de sobte, l’ocellet aixeca el vol i desapareix de la sala. 

Aquest diumenge hi ha eleccions a Veneçuela i les guanyarà un personatge a qui Hugo Chávez acompanya des de fa dies en forma d’ocellet, diu. Els que té ficats directament al cap no crec ni que es puguin arribar a comptar.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat