13.12.13

Qüestió de sobirania




[Article afortunadament no publicat a EL 9 NOU el 13.12.13]

Si ens hem de creure que finalment la pregunta serà sobre si desitgem que Catalunya esdevingui un estat sobirà, tinc una proposta: que puguem respondre amb cartolines de colors. La gent que vulgui dir no, la negra. La resta serà per dir sí, però obrint l’espectre a tota la gamma de partits i posicionaments fins i tot covards que tenim. I no dic covards perquè no vulguin la independència, sinó per no atrevir-se a dir si la volen o no ni tenir el detall d’oferir a la seva militància el dret a decidir-ho lliure i sobiranament.

Anem pels colors. Votar sí amb cartolina groga voldrà dir que desitgem que Catalunya sigui estat sobirà i que no entenem per sobirania altra cosa que no sigui la independència. Adequada per a votants d’ERC i de la CUP que, amb totes les divergències, en aquesta qüestió no sembla que en tinguin.

Votar sí amb cartolina carbassa voldrà dir que no ens sembla malament que Catalunya sigui independent si és voluntat de la majoria, però que si de nosaltres depengués encara se’n podria parlar. Adequada sobretot per a votants de Convergència amb un peu a Esquerra i l’altre al llistó dels 35 diputats.

Votar sí amb cartolina blava voldrà dir que no entenem sobirania com a sinònim d’independència, sinó precisament per deixar clar que sobiranament decidim que no ho som. I que un cop proclamat això davant del món ens posarem a disposició de la resta del conjunt de confederalistes d’Espanya, quan acabin de riure, per veure com ho muntem.

Votant amb la cartolina verda, com el color indica, direm que el procés ens ha agafat una mica immadurs i amb poques ganes de posicionar-nos, pel que pogués ser. O sigui que de moment mirem fins on arriba això de ser sobirans i, amb el temps ja acabarem de decidir el què. Que pot ser sí, o pot ser no. O pot ser que no sigui mai res, que és una altra opció.

Llavors hi hauria el vot en blanc i la targeta vermella, directament. Que és la que em fa por que guanyaria, ara mateix.


P.D. Aquest article estava fet i posat en pàgina el dijous 12 de desembre de 2013 a les 2 del migdia. Van saltar pacte (per la consulta) i article aproximadament a la mateixa hora.

1 comentari:

  1. ...ara m'avorria i he fet d'arqueòloga, veus?!
    ....que just que et va venir!! i no saps com me n'alegro que aquest article no es publiqués al 9nou! malgrat tot, la idea de les cartolines era bona. Vegis que no te n'hagis d'empescar alguna de diferent però semblant per ajudar a interpretar els SíNo.

    ResponElimina

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat