2.3.08

The Swingle Singers al Palau


Suposo que si em presentés a les eleccions de diumenge que ve estaria massa nerviós per anar-hi, però com que no és el cas hi seré. Diumenge vinent, 9 de març, a les sis de la tarda (dues hores abans del tancament dels col·legis i de l'avançament d'enquestes, que malgrat tot suposo que ja podré sentir) tornen a Barcelona, al Palau de la Música, els Swingle Singers, un grup a capella. És d'aquells que diries que, si no fos perquè no conec tot el món com per valorar-ho, són dels millors del món en allò que fan: cantar a vuit veus tota mena de repertori coral o orquestral de tots els temps, des de concerts de Bach i simfonies de Txaikovski fins a cançons dels Beatles, passant pels tangos de Piazzola o els musicals de Gershwing. El seu currículum artístic i les seves gires mundials avalen la seva categoria. Sense anar més lluny, a finals de mes actuen amb la Filharmònica de Viena dirigits per Zubin Metha.

En contra del que podria fer pensar el nom, l'origen del grup és a París, el 1962. El fundador va ser el nordamericà Ward Swingle, director artístic i principal arranjador, que des d'aleshores ha dirigit també els càstings que cíclicament han anat renovant el grup. Després d'un parèntesi als anys setanta, el 1984 es va refundar a Londres.
No serà en el repertori del concert de diumenge, però si voleu sentir-los en teniu un petit tastet al capdavall del post. És part d'un concert gravat per una ràdio noruega en una marató de Mozart que es va fer al Concertgebouw d'Amsterdam a l'estiu de 2006. El concert sencer us el podeu baixar d'aquí i podeu valorar si val la pena sentir-los en directe.
Jo crec que sí.
Aquí teniu dos deliciosos moments del Cosi fan Tutte de Mozart, que són part del concert d'Amsterdam.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat