3.3.08

Gràfics en campanya

Jo afegiria una pregunta a les enquestes d'opinió (a partir de les eleccions que ve, perquè avui ja s'acaben les que es podien fer). Aniria més o menys sobre si "vostè es creu els gràfics que els polítics ensenyen durant els debats televisius?". Diria que molts dirien que no, alguns potser que sí i la majoria dirien que no saben i no constesten, perquè realment la majoria ni tan sols arriben a veure els gràfics que els ensenyen. Jo em compto entre aquests últims, i per tant em situa de seguida entre els que no es creuen les xifres que es donen ni a favor ni en contra de res. O sigui que no acabo d'entendre perquè aquesta obsessió, com la d'ensenyar titulars de diaris contra un adversari que hauria estat en disposició de fer exactament el mateix respecte als que has generat tu.
A veure quantes gràfiques ens ensenyen aquesta nit simbòlica en què encetem una nova setmana de lliga de campions. Tant per tant que ens ensenyin una gràfica amb la mitjana de les enquestes que han aparegut els últims 20 dies. Si fos de barres, la vermella del PSOE hauria de ser una mica més alta que la blava del PP, i entre les dues semblar una mica del Barça, que sempre mobilitzaria una mica més de vot català. Però els del PP tampoc se la creuran, evidentment.
El problema és que els de CiU, els d'ERC i els d'ICV ni tan sols l'arribaran a veure, perquè buscaran la seva barra al gràfic i quan s'hi hagin trobat ja els la treuran de pla.
Ahir hi havia un editorial a La Vanguardia que arrencava a la portada (vol dir que el tema és sèrio) i que venia a dir que Catalunya està més desdibuixada que mai en la política espanyola. Hi estic d'acord. Per culpa de qui? Fem una enquesta? A veure qui té la barra més grossa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat