22.7.08

Incendi davant de casa


(Als que veniu d'Osona.com, gràcies per l'interès. Aprofito l'avinentesa per aclarir que no sóc una agència de notícies però que, ja que hi sou, tinc una oferta que surt molt bé de preu).

Última hora. Aquesta nit, passades les onze, s'ha declarat un incendi al carrer Sant Miquel de Torelló. Em sembla que és al local de la loteria, al costat de can Pietx. Admeto que he sortit una mica tard a fer el xafarder pel balcó, perquè primer he sentit crits i corredisses que he associat -ho sento- a alguna trifulga entre gent beguda que no estava d'acord amb el final de Ventdelpla. Però finalment he sortit i, en efecte, he vist fumera que sortia del sostre del local i he sentit, també, que algú -seria interessant que un bomber aclarís si amb bon criteri, però jo ho entenc- deu haver trencat el vidre de la porta per alliberar-ho tot i esperar els bombers, que han arribat de seguida.

Han muntat l'escala del camió fins a l'alçada del primer pis per revisar tot l'edifici -planta baixa més tres- i uns altres han entrat a dins del local. L'extinció del fum -de foc no n'he vist- ha estat ràpida, i en qüestió de 15 minuts ja han dit per megafonia a tothom que no passava res, que tot controlat i que tothom tranquil. Suposo que deu haver quedat malmès el local, això sí. El propietari ja l'han avisat i l'he vist pendent i trucant.

Pel que fa a mi, si hagués optat per continuar obviant el que passava al carrer hauria hagut de descobrir-ho igualment, perquè el fum i la pudor de cremat han entrat per tot arreu. És el problema de l'estiu, que ho deixes tot obert per airejar i no se t'acut que es cali foc al costat de casa.

Dono aquest to a tot plegat perquè, afortunadament, em sembla que no ha estat res. I per als bombers deu ser una de les tantes actuacions rutinàries que fan quan hi ha un incendi. El que passa és que el carrer Sant Miquel és com el Passeig de Vic, o la Diagonal de Barcelona, i que el tallin al trànsit i veure-hi sirenes de quatre camions de bombers, d'un cotxe de la policia local, d'un altre dels Mossos i de dues ambulàncies en plena nit fa el seu efecte. Espero, també, que els danys -només materials- hagin estat els menys possibles per a qui s'hagi vist afectat.

He filmat un vídeo bastant idiota que ara no puc penjar. És com la foto, però els llums roden. Ja el veureu demà al matí. Bona nit. (Però a baix encara hi són tots).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat