29.7.08

Un any de Consell Comarcal

Avui a la tarda, el grup d'ICV-EUiA-EPM al Consell Comarcal fem una roda de premsa per fer balanç al primer any de Consell Comarcal. De fet, el vam avançar en l'últim ple del Consell, el 27 de juny, que com que ningú no s'esperava en va agafar més d'un en fred i al govern se'ns van enfadar una mica. El resum seria que el juliol de 2008 estem com al juliol de 2007: amb el govern sortint per la tangent en temes en què han estat especialment malament, i amb la consigna de no dir ni piu sobre tot allò que se'ls critica. Deu ser que hi ha motius per criticar-los en allò que se'ls critica.

Actualitzat a les 20.00 h
Els dos consellers d’ICV-EUiA-EPM al Consell Comarcal d’Osona, Xavier Bardolet i Jaume Vilella, han fet balanç, aquesta tarda, del primer any del nou govern comarcal que comparteixen CiU, PSC i independents. El portaveu del grup, Xavier Bardolet, ha insistit que el Consell Comarcal “viu de la inèrcia adquirida des de fa anys” i que no ha demostrat, un any després, que les expectatives generades amb el nou pacte de govern hagin aportat cap canvi substancial.

Contestant el president comarcal, Miquel Arisa, que dies enrere es vanagloriava de tenir aprovat un Pla d’Acció Comarcal (PAC) que ha de ser el full de ruta de l’acció de govern per als propers anys, Bardolet es preguntava que “si tan important és, com és que no el coneix ningú ni s’ha presentat enlloc”. Ha recordat, en aquest sentit, que en el ple del mes març, en què es va aprovar inicialment el PAC, el seu grup va demanar una interlocuió clara i directa del Consell Comarcal amb els ajuntaments, a través d’un conseller de govern que tingués aquest rol. I que comencés aquesta tasca, precisament, presentant-hi el PAC.

Els consellers d’ICV-EUiA-EPM han recordat algunes de les propostes que s’han fet durant aquest primer curs i que, fins ara, no han obtingut cap mena de resposta per part del govern:

· La creació d’un observatori del reciclatge per tal que els ajuntaments poguessin valorar regularment el nivell d’eficiència de la seva recollida selectiva.
· L’impuls al consorci públic de la TDT per crear un canal de serveis que donés valor agefit a l’atenció a tota la comarca a través de la tecnologia digital.
· La necessitat d’afrontar les polítiques d’habitatge des del coneixement real del mercat, l’obtenció de dades del parc d’habitatge buit que hi ha a la comarca i valorant de quina manera s’hi podria trobar sortida d’acord amb els demandants, els promotors i l’Administració.

Bardolet també ha recordat que, un any després, la tristesa amb què es va viure la investidura del nou govern s’ha repetit amb un nou despropòsit, com ha estat utilitzar el nom del Consell Comarcal, en unes al·legacions, per defensar un aeroport de jets privats a Osona sud sense que dins del Consell ningú no n’hagués parlat mai. A més, com es recull en la nota lliurada als mitjans, els dos únics consellers comarcals que s’han mostrat inequívocament en contra de l’aeroport de Centelles/Balenyà, aprovant una moció de rebuig al seu ajuntament, formen part del govern comarcal de Miquel Arisa, que és el seu principal impulsor.

Una mostra més que, per molt que públicament es digui i s’escrigui el contrari, el nivell de comunicació interna del govern no és, precisament, dels més lluïts que es coneixen.


Vic, 29 de juliol de 2008

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat