28.7.08

Els focs de Blanes


Gairebé toca per estadística que algun dels que llegiu aquest bloc hagueu estat alguna vegada al concurs internacional de focs de Blanes. Més que res perquè ahir, últim dia de la seva 38a edició, diu que érem 100.000 persones, però que divendres i dissabte s'havia arribat, sumats tots dos dies, a les 450.000.
Aquest any, per raons d'agenda, no l'he seguit com feia un parell d'anys que feia. Però l'escapada d'ahir em va permetre veure'n uns d'alemanys. Sense haver-ne vist cap més, i sense entendre-hi gens, no crec que hagin estat els guanyadors, tot i que algunes de les figures de llum van ser realment espectaculars. Es disparen des de la roca de Sa Palomera, la icona de referència de Blanes, i es poden seguir des de banda i banda de tota la platja.
Si sou capaços de suportar les aglomeracions, és una experiència molt recomanable. Però estressant, que comença amb els problemes d'aparcament i amb l'embús monumental que es munta un cop acabada cada actuació. Però tenen una cosa boníssima, que a mi m'agradaria que fos així sempre i a tot arreu: una puntualitat suïssa. Comencen a 2/4 d'11 de la nit i duren exactament 20 minuts, que és el que es diu a les bases.
I llavors, per si fos poc, festa major al llarg de tot el passeig de mar, amb atraccions a dojo i concerts en directe. Una espectacular bestiesa d'ambient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat