28.8.08

11 de setembre, Diada Nacional (de dol)

Això que diré ara semblarà una mica malvat, però en el fons ho penso una mica. M'agradaria saber de qui va ser la primera proposta de fer el funeral per les víctimes de l'accident aeri de Madrid l'11 de Setembre. La data inicial era el dia 1, que és el primer dilluns de mes, primer dia després de les vacances d'una immensa majoria de gent, i semblava una data lògica.
També és molt lògic, evidentment, ajornar el funeral d'Estat mentre no s'hagin identificat totes les víctimes. Només faltaria. Però per què s'ha hagut de passar de l'1 a l'11, que a Madrid és un dijous com un altre? És que potser tenen la intenció de recordar-hi els morts per l'accident aeri de Nova York? És que ja saben que l'última víctima la identificaran el dia 9? O és que les raons d'Estat són aconseguir que tot l'Estat, i la repercussió mediàtica que això comporta, estigui aquell dia pendent d'un dol nacional que eclipsi altres fets nacionals que estaran de festa i -més que mai des de fa molt temps, em sembla- de reivindicació?

De Zapatero s'havia dit que l'1 de setembre no anava al funeral perquè tenia reunió de caps d'Estat i de Govern a Brussel·les. I que, personalment, l'excusa li anava com l'anell al dit perquè no li semblava bé que l'Església catòlica capitalitzés uns funerals d'Estat en un govern que, precisament, una de les croades que manté ara mateix és desmarcar-se de l'Església i, més encara, de la seva representació institucional d'Estat. Ara diu que hi podrà ser. Hi trobarà, potser, en aquesta Església sempre acollidora, la bombolla necessària per no haver d'estar pendent d'altres maldecaps molt més polítics que una part d'Espanya li provoca cada 11 de Setembre, i que aquesta vegada ja li provoquen migranya des de fa setmanes.

És d'aquelles coses que no sabrem mai, però que des del moment que deixen la porta oberta a sospitar-ho, conviden a pensar que prèviament algú ja ha tingut la idea d'aprofitar-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat