27.8.08

Crisi fins i tot d'incendis


La imatge la vaig trobar simplement impressionant. Ahir, sortint de Vic per la Nacional vella, davant d'un concessionari hi havia tot un estol de petits Suzukis en formació que feien patxoca. Estaven en venda, i novísims: la matrícula era GDW, i la numeració, pràcticament correlativa. Però el més divertit de tot és que es tractava d'una flota sencera dedicada a la prevenció d'incendis, de la Diputació de Barcelona, amb el logo, també, del Consorci del Lluçanès al cartellet de la porta.

La primera reflexió és que la crisi afecta tots els àmbits. També el dels incendis forestals. O sigui que no cal ni tan sols patrullar pels boscos. Els piròmans no és que ja no es puguin pagar la gasolina per encendre'ls, sinó que ni tan sols els hi arriba per poder-s'hi acostar en cotxe. I per la resta, la Moreneta ens va ajudar amb un final de primavera que ens ha deixat saldo, com a mínim, fins l'any que ve.

O sigui que, aquesta vegada, la feina de prevenció d'incendis s'ha acabat fins i tot abans de començar-la. Millor. Seria curiós saber quants diners s'ha estalviat el nostre Govern sense haver de muntar, en tot l'estiu, ni un sol operatiu d'envergadura per atacar un incendi forestal a Catalunya. Potser no en parlen gaire perquè a Madrid encara hi trobarien l'excusa per dir que tampoc cal tanta pressa pel nou finançament. Amb el que no hem hagut de pagar en incendis podem anar tirant sense haver d'atiar-ne cap de nou, encara que sigui a Espanya...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat