5.1.09

Tortell indultat

Des de l'any passat que no escrivia en aquest bloc. A veure si aquest any ho faig una mica més sovint, tot i que ja m'he comprovat a mi mateix que no sóc cap garantia de res. En qualsevol cas, sigui dit d'entrada que Bon Nadal i Feliç Any Nou a tothom.
Avui m'he despertat sentint per ràdio que la Unió Europea ha decidit finalment indultar el tortell de Reis, ja que aparentment incomplia la normativa que prohibeix introduir joguines dins dels comestibles. Però la raó no ha estat aplicant-hi, simplement, sentit comú, sinó que ha hagut de ser legal: el rei no és cap joguina, i la fava tampoc, de manera que no passa res. Com tampoc passaria res si hi posem agulles imperdibles, xinxetes o didals, per exemple. Perquè amb això tampoc s'hi juga.
La primera vegada que vaig sentir que Europa es plantejava prohibir-nos això em van venir de seguida al cap les curses de braus. No sé si hi ha cap normativa europea que permeti als escorxadors aniquilar els animals de fiblada en fiblada. Però clar, com que les corridas no són escorxadors, també deu ser la manera legal de no haver-s'hi de ficar.
També he de reconèixer que si els de la Unió Europea haguessin tingut la foto que hi ha més amunt, vés a saber què haurien decidit. De joguina no se'n veu ni una, però d'arguments per qüestionar el tortell, déu n'hi do. Els que mengem a casa són una mica més sobris, per si de cas. Així complim la normativa europea, la del sentit comú i els consells de salut.
Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat