3.12.09

El PSC, en contra del 13D també al Consell

Aquest dimecres, com cada primer dimecres de mes, hem tingut comissió permanent del ple del Consell Comarcal. Hi som representats tots els grups. Al final, i a proposta del portaveu de CiU, Lluís Vila, hem aprovat una moció de suport i reconeixement a les consultes populars del 13 de desembre. Ara hi ha gent interessada a fer veure i creure que se les creu molt i que votarà que sí. Fantàstic. Particularment, vull ser escrupulosíssim a l'hora de donar tot el protagonisme a les plataformes cíviques que ho estan movent i, en tot cas, contribuir-hi com un ciutadà més a l'hora de treballar per l'èxit del 13D.

El problema és que la votació de la permanent ha estat un exemple més del despropòsit en què alguns partits s'entesten a envoltar tot aquest procés de la consulta. He dit, per exemple, que la moció s'ha aprovat a proposta de Lluís Vila (CiU), perquè un altre Lluís de CiU, en Bassas, regidor de Torelló, s'ha tornat abstenir en coherència amb el que ja va votar al ple de Torelló. I en Josep Palmarola, en canvi, alcalde de CiU de Seva, ha dit que la moció ja hauria de donar un impuls explícit a la segona tongada de consultes que es diu que hi haurà a l'abril de 2010.

O sigui que hi hem votat a favor Lluís Vila, Jaume Puig i Josep Palmarola (CiU), en Jordi Serra (ERC), en Xavier Sardà (independents) i jo mateix (ICV-EPM), mentre que en Lluís Bassas s'ha abstingut. Però, sense destinar ni cinc segons a aclarir perquè, el president Miquel Arisa (PSC) i el vicepresident Josep Colomer (PSC), han votat que no.

Suposo que no deu ser aquest el motiu, però si us llegiu la moció que s'ha posat a votació i us dediqueu a posar "no" davant de cada acció que proposa en els quatre punts de resolució, que és la conclusió aparent del vot del PSC, tot plegat fa una mica de basarda. El text és aquest:

Atès el procés que diverses entitats i associacions de la nostra comarca d’Osona porten a terme per promoure una consulta popular sobre la independència de Catalunya en trenta-quatre poblacions osonenques el proper dia 13 de desembre; procés organitzat i coordinat per Osona Decideix i les comissions organitzadores de cada municipi;
Atès el respecte democràtic que mereixen aquelles entitats i associacions i les persones que hi treballen i hi col·laboren de manera desinteressada i pacífica al servei del seu ideal;
Atès que els processos que afavoreixen la participació dels ciutadans enriqueixen la vida política, la humanitzen, vivifiquen la societat i dinamitzen la democràcia;
Atesa la necessitat permanent d’afermar el sistema democràtic i de dotar-lo d’un major grau de qualitat participativa;
Atès que un dels procediments més idonis per enfortir i millorar la participació ciutadana en la vida política i per contribuir al reforçament de la democràcia és el foment de la lliure expressió de la voluntat política de la ciutadania;
Atès que un dels mecanismes per a la lliure expressió ciutadana és la via de les consultes populars;

El Grup Polític de Convergència i Unió presenta per a la consideració del Consell Comarcal, i perquè hi siguin aprovats pel Ple o per la Comissió Permanent del Ple, els següents

ACORDS

1.- La Comissió Permanent del Consell Comarcal d'Osona acorda expressar el seu reconeixement a les entitats i associacions osonenques que promouen la consulta del dia 13 de desembre sobre la independència de Catalunya.
2.- La Comissió Permanent aprova manifestar el seu respecte a la idea de compartir projectes comuns per part de persones, entitats i associacions de procedències diferents i ubicades a Osona.
3.- La Comissió Permanent acorda també declarar que els processos de participació ciutadana enriqueixen la societat, la humanitzen i la fan més democràtica.
4.- La Comissió Permanent aprova igualment donar trasllat dels precedents acords a Osona Decideix perquè ho comuniqui també a les entitats i associacions promotores.

En Josep Anglada (PxC), que també forma part de la Permanent però no hi té vot, ha dit que s'abstenia. No constarà com a vot, però no em fa res dir-ho, perquè sempre que se li recorda que no pot constar en acta s'enfada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat