24.9.11

Prohibida la navegació



[Article publicat a EL 9 NOU el 23.09.11]

La pega de l’article d’avui és que prescriurà de seguida. Si algú té ganes de llegir-lo hauria de fer-ho ara, perquè la NASA ha anunciat que aquest divendres ha de caure el que quedi d’un satèl·lit de sis tones que, segurament, ara mateix s’està començant a desintegrar en 26 trossos mentre travessa l’atmosfera. El més gros diu que pesarà 160 quilos. I el primer que se’ns ha acudit és que seria la mar de divertit –deixem-ho en interessant, millor– que ens caigués a sobre, perquè segurament obriria el cap d’algú i, de passada, la portada d’EL 9 NOU de dilluns que ve.

Les possibilitats són remotes, no ens hem pas d’enganyar. Els que ho calculen diuen que les opcions que un d’aquests trossos fereixi una persona del planeta és d’1 sobre 3.200. Sembla un risc petit, però és alarmant quan ho compares amb les possibilitats que et toqui la grossa de Nadal –una entre 85.000– o la travessa de futbol de diumenge que ve –una entre més de 14 milions–. I encara hi hauria una altra opció, que afegeixo jo: segons com et toqués avui el satèl·lit, les opcions que més endavant ho fessin tant de la grossa com de la travessa passarien a ser directament nul·les. No sé si m’explico.

Hi ha una altra cosa, i és que tres quartes parts de la superfície terrestre són aigua. O sigui que si el tros de satèl·lit ha d’acabar caient sobre algú, el més probable és que el sorprengui anant en barca. Que ja seria curiós, també; i a sobre, potser llavors no sabria tornar, perquè els satèl·lits espatllats desorienten una mica. En aquest cas, i tenint en compte que l’únic tram navegable que tenim a la vora és el pantà de Sau, serà suficient prohibir-hi les passejades aquest divendres com a mesura de precaució. Quan la NASA anunciï que ja han localitzat les restes del satèl·lit, ni que sigui al fons de l’aigua, ja hi podrem tornar  sense haver de patir per res més que no sigui un silur. Que fan molta angúnia, i les possibilitats que te’n toqui un són més que les de la grossa, la travessa i el satèl·lit de la NASA junts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat