16.12.11

La reforma laboral


 [Article publicat a EL 9 NOU el 16.12.11]

Les comissions que preparen les cavalcades de Reis haurien d’estar al cas d’avisar-los que s’acaba això que la gent tingui festa per celebrar el dia que arriben. Diu que només podran rebre’ls el 6 de gener si coincideix en cap de setmana o dilluns, però si no haurà de saltar al dilluns més proper, que podria anar del 4 al 9, per entendre’ns. Tenim la sort que per l’any que ve, o sigui el 2012, ja no hi ha temps d’avisar-los i serà com sempre, tot i que el 6 s’escau en un divendres. El 2013 serà diumenge i el 2014, dilluns, de manera que els problemes podrien començar a partir de 2015, que el 6 de gener serà dimarts, suposant que per aquelles dates encara ens quedi prou gent i país per poder-los rebre.

A la gent que munta el concert de l’Orfeó Català per Sant Esteve també se’ls haurà d’avisar que s’acaba això de poder-lo fer l’endemà de Nadal, si no és que Nadal s’escau en un divendres, un dissabte o un diumenge, com passa aquest any. Si Nadal és dilluns, Sant Esteve haurà de saltar al dilluns següent, que per acabar-ho de complicar serà Cap d’Any, que per si sol –com Nadal– serà festa al marge del dia que sigui. De manera que llavors Sant Esteve potser el celebraríem el 8 de gener, que de fet és Sant Llucià. I l’Orfeó cantaria nadales quan ja no toca.

Als que munten processons de Setmana Santa se’ls haurà d’advertir que el Dijous Sant s’haurà de passar a dilluns, perquè Divendres Sant tampoc es tocaria però dos festius intersetmanals no podrà ser. De manera que si es passés al dilluns següent, coincidirien aplecs de Pasqua per celebrar la resurrecció de Jesús amb processons de quan encara l’havien de matar, cosa que incrementaria les dificultats de l’Església per fer-se entendre. També diuen que no s’ha de descartar que d’ara endavant l’Onze de Setembre s’acabi celebrant el 8, o el 13, si la Diada Nacional no és, com a molt, un dilluns.

Si algú no acaba d’entendre l’article pot parlar amb la CEOE. Matins de dimarts a divendres, excepte festius. I ponts, per ara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat