7.9.12

Homenatge


[Article publicat a EL 9 NOU el 07.09.12]

Als tossuts, als somiadors, als tenaços. Als que durant molt temps s’ho han cregut sols. Als optimistes, als positius i als persistents. Als defensors de causes que mai donen per perdudes. Als que l’han mimat i mantingut. Als convençuts i als resistents. Als fidels, als soferts i als obstinats.

Als menystinguts, als menyspreats i als proscrits arraconats quan tocava dir que no tocava. Als tediosos, als pesats i als reincidents. Als utòpics, als caparruts i als irreductibles. Als intransigents, als carregosos i als impertinents (fins a cert punt). Als insolents. Als ferms, als constants, als continus. Als convertits. Als incessants i als confiats. Als cabuts, als combatius i als recalcitrants. Als indelebles i als lluitadors. Als entercs i als pertinaços.

A les ramonetes cansades de passar-les putes. Als anònims, als voluntariosos i als entusiastes. Als batalladors. A les empaties i als lideratges no fets de noms sinó de ganes. Als generosos i als altruistes. Als idealistes. Als que han fet de gestos i de símbols espurna de l’exemple. Als encoratjadors, als militants, als assidus i als utòpics. Als il·lusos i als visionaris. Als il·luminats que han aguantat la flama. Als que sempre són els mateixos però que aquesta vegada n’han vist més.

A la xarxa i a les xarxes. A la cultura, que no és cap luxe, i als que la fan, que sí que ho són. A les complicitats de les petites històries, a les reunions i a les marxes. Als teatres plens i a les sales més buides. Als suquerracristos i als altres territoris lliures sense cap motiu (tipus suquerracristos, vull dir). Als pacients. Als que demanen tancs i els porten càmeres. Als estabornits pels seus propis insults. Als que posen seny a l’efervescència donant caliu a la consciència.

Als dels balcons més compromesos. Als que no tant, però Déu n’hi do. Als que dimarts tindran molt a dir i als que dimecres, molt a fer. A un país retallat que algú voldria mort però que, més que mai, s’ha omplert de vida: simplement això, molt bona Diada Nacional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat