14.6.13

Això no és una botiga


[Article publicat a EL 9 NOU el 14.06.13]

Dilluns i dimarts hi ha convocada una cimera del G-8 a Irlanda del Nord. Es trobaran en un hotel de luxe. Són els Estats Units, Gran Bretanya, Alemanya, França, Itàlia, Canadà, Japó i Rússia. Col·loquialment ha fet fortuna que són els països més industrialitzats del món, o fins i tot les principals potències econòmiques. Potser seria veritat en els seus orígens, a mitjans dels setanta, però no pas ara. Fa tres anys, per exemple, es va arribar a suggerir que Espanya, indiscutible potència econòmica en l’escenari internacional, s’hi podria afegir substituint Itàlia. Per dos motius: tenia la renda per càpita més alta i, encara més important, Itàlia devia unes quantes quotes a la caixa del club, que també cobra.

No em sona que cap dels problemes del món dels últims 40 anys s’hagin resolt a partir de les tertúlies que vuit caps d’estat fan en una trobada d’un parell de dies. Més aviat en queda sempre el record de les protestes. Si la fessin a Barcelona els Mossos hi podrien estrenar el camió-manguera de 18 anys que acaben de restaurar. No cauen gens bé a molta gent. Però no es pot negar que són un revulsiu per a l’entorn allà on es fan. Per exemple a Irlanda del Nord, que l’acull per primera vegada.

Es trobaran en un hotel tocant al llac Erne, fabulós, però fent camí des de l’aeroport hauran de travessar un paisatge social que, si es miressin gaire de prop, es veu que els podria ocupar directament els dos dies de la cimera. Per això, a Belcoo, que és un poble d’un sol carrer per on hi ha el risc que passin, s’han cuidat de decorar les botigues abandonades amb uns vinils impressionants per fer veure el que no són, amb carnisseries exposant estoc suficient per passar 15 mesos. El govern d’Irlanda del Nord s’ha gastat, entre aquestes i altres mesures, 2,3 milions d’euros per dissimular. A veure si cola.

L’any que ve es podrien trobar a Centelles. Que disfressin el vell restaurant de la gasolinera de Tagamanent, i podrem riure una mica veient com es foten de morros anant al vàter.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat