3.10.14

Doncs canviem la pregunta


[Article publicat a EL 9 NOU el 03.10.14]

Trobo que és un error que les al·legacions al Tribunal Constitucional perquè aixequi la suspensió cautelar a la Llei de consultes les hagin presentat el govern de la Generalitat i el Parlament. Se’ls veu massa el llautó. I per poc que s’hi fixin, els jutges del TC descobriran que és una argúcia per poder votar el 9N al referèndum independentista, que no és referèndum però ja ens entenem.

Les al·legacions les hauria d’haver presentat el Consorci del Moianès, ara que els seus alcaldes s’han posat d’acord per consultar la seva ciutadania sobre si volen iniciar un procés de secessió de les comarques del Vallès Oriental i Osona, per la part que ens toca. Una consulta que es podria convocar basant-se en la Llei 10/2014, de 26 de setembre, i que pel que fa al cas no dóna el més mínim indici d’inconstitucionalitat. O sigui que, ara mateix, que estigui suspesa perjudica els legítims interessos del Moianès per obrir un procés de participació ciutadana.

Aixecar la suspensió de la llei no resoldria la suspensió de la pregunta del 9N, d’acord. Com també estarem d’acord que la llei en qüestió no preocupa el més mínim ni el govern central ni el TC. L’única fixació la tenen en la pregunta. 

Molt bé. Doncs canviem-la. Si s’aconsegueix aixecar la suspensió cautelar de la llei però es manté el veto a la pregunta –cosa no descartable–, els partits sobiranistes que s’han de reunir aquest divendres al matí es podrien plantejar una nova pregunta que permetés votar el 9N, o el 16, i donar resposta a la demanda inequívoca i directament desafiant de la ciutadania i, alhora, a la legalitat que volen Rajoy i el TC.

Tan fàcil com que el president Mas més emetés un segon decret de convocatòria amb una pregunta que podria ser: “Està d’acord que es convoquin eleccions abans de final d’any i que el Parlament sortint tingui com a compromís la Declaració Unilateral d’Independència (DUI) i l’obertura d’un procés constituent per a Catalunya?”. Jo, sí. I a veure qui diu que això és il·legal.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat