2.1.15

Fent-la grossa



[Article publicat a EL 9 NOU el 2.01.15]

Tenim molt interioritzat que menjar-te 12 grans de raïm per les campanades de Cap d’Any porta bona sort, però no està escrit enlloc que no fer-ho comporti cap risc. Hi ha supersticiosos que han seguit escrupolosament les campanades i han acabat passant una mala època, i altres que sense fer-les han viscut l’any de la seva vida, potser perquè, precisament, l’afrontaven sense cap mena d’expectativa.

Parlàvem justament a l’últim sopar de l’any passat que seria interessant com a repte, alguna vegada, arribar a les 12 de la nit d’un Cap d’Any traient diners d’un caixer automàtic, baixant les escombraries abans de fer postres o fins i tot acabant de fer net al lavabo. I al cap d’un any valorar com ens ha anat.

Ara a Andalusia tenen centenars de milers d’espectadors indignats amb Canal Sur pel fiasco colossal de la transmissió de les campanades des d’Almeria, perquè just quan començaven van tallar dos cops el rellotge per posar anuncis que no tocaven. Un sector de supersticiosos no els ho perdonarà mai i ja ha demanat el tancament de la cadena. Però un altre li ha recordat que trepitjar merda, que és el que va fer el realitzador quan va prémer el piu, també porta bona sort. O sigui que en principi ningú no hauria de patir pel que queda de 2015.

Tampoc sé què passarà amb la coneguda marca de refrescos inspiradora del color del pare Noel que tenia contractat el bàner de sota. Vist l’impacte final s’ho hauria de fer pagar molt car, Canal Sur. Han estat les campanades més vistes de la seva història. Hi ha un precedent a TVE que també hauria encès les xarxes, si llavors n’hi hagués hagut: una final dels 1.500 als mundials d’Atenes 1997, que va durar 3 minuts i mig i se’n van menjar una tercera part amb un anunci, a sobre, equivocat.

Aquí, interrupcions no. Però després del lluït sorteig de la Grossa més val que anem amb compte de qui ens riem, també. Bon any a tothom. I una abraçada sincera i sencera al realitzador de Canal Sur, a Fermín Cacho i a la reina d’Anglaterra.

120 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat