20.3.15

Tothom a ser feliç, avui


[Article publicat a EL 9 NOU el 20.03.15]

Aquest 20 de març és el dia mundial de la felicitat. Ho va acordar la Resolució 66/281 de l’ONU, de 28 de juny de 2012. No he sabut trobar per quin motiu van fixar el 20 de març i no el 2 de maig, dia del 2 a 6 del Barça a Madrid, o l’11 de setembre, en què últimament m’he trobat gent  ben feliç pel carrer, malgrat tot. Altra cosa és que de dies mundials n’hi ha tants que estressen. I que la majoria sabem que ho són només perquè ho veiem a les notícies. Vol dir que o bé falla la promoció o que la sobresaturació de dates per celebrar ens anul·la les ganes i la capacitat de celebrar-ho.

En el que portem de mes ja n’hem passat uns quants, de dies mundials. El més conegut és el de la dona, el 8 de març. El 12 va ser el del glaucoma, i el 13 el del son, que el van movent de data segons l’any i que el 2009, suposant que llavors ja hagués existit, hauria coincidit amb el de la felicitat, que encara es mig entendria: res no et fa tan feliç com poder dormir bé i poder decidir fins a quina hora ho vols fer.

I tenim sort que aquest any el 21 de març s’escaigui en dissabte perquè hi trobem el dia mundial de la síndrome de Down i el dia per l’eliminació de la discriminació racial, però també el dels boscos, el de les marionetes, el de la poesia i el dia europeu dels arxius, que no deu ser mundial perquè per si sol generaria massa paperassa. I el cap de setmana el podrem rematar diumenge amb el dia mundial de l’aigua i el Barça-Madrid, que no és cap dia mundial però que tindrà bona part del món pendent. Sabent d’entrada, això sí, que una part no l’acabarà feliç, que una altra llançarà insults racistes i que la immensa majoria, tot i el dia mundial que acabem de celebrar, no dormirà bé ni la nit abans ni la de després.

Haver de respondre a les expectatives del dia en qüestió és massa pressió. Més enllà de causes nobles, també hi ha dies mundials ridículs, com el que t’insta a ser feliç. Treballeu per donar al món les condicions per ser-ho, ONU, i ho celebrarem. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat