1.6.12

El poble és al darrere, diu


[Article publicat a EL 9 NOU l'01.06.12]

Ara ve aquell moment tan bo en què el protagonista entra en escena per l’esquerra, enfilat a dalt d’un camell, i el càmera comença a seguir-lo fins a remuntar la duna. I un cop a dalt, veu que a l’altra banda l’espera un exèrcit de sis milions de soldats perfectament alineats –ara és tot informàtic, això– esperant el crit de guerra per obrir la gran batalla que els ha de conduir a l’alliberament nacional deixant-hi sang, suor, llàgrimes i bona part del pressupost.

Hi ha una segona versió en què el protagonista també irromp altiu amb el seu camell pensant que a l’altra banda l’esperarà el seu poble, com li va dir fa uns dies en Puyal. Però quan arriba al capdamunt veu com, de lluny, se li acosta un beduí amb cara de ministre Montoro –i nas prominent– i li diu que ho ha intentat tot, però que al final no hi hagut prou cèntims per muntar el desplegament. I que, a més, tenen pendents les obres de l’AVE de Galícia, on es treballa més a gust.

En una tercera versió, hi ha pla fix una bona estona fins que dónes per entès que el protagonista no s’ha atrevit a sortir tot sol amb el camell, pel que pugui ser, i ha optat per convocar un parell de reunions i un ple del Parlament abans de decidir-se.
 
En una quarta versió finalment censurada comença a aixecar-se una tempesta de sorra enmig del desert fins que, de cop, de dins del remolí apareix el rei d’Espanya tornant tot sol de caçar elefants, tot i haver dit que no tornaria a passar. “Que no passaria per allà, vaig dir; ara passo per aquí”, s’explica.

I encara n’hi ha una cinquena, que posa en perill la vida del protagonista i compromet la continuació de la saga, en què després d’enfilar-se a la duna amb el camell i veure el poble esvalotat de mala manera i a punt d’agafar les armes perquè està fart de tot, la bèstia se li entrebanca i comença a caure per un pou sense fons i verd fosc per on voleien descontroladament 24.000 milions d’euros. Llavors, des de dalt, s’hi aboca el beduí d’abans i li diu: “Tranquil, senyor, que ara el rescato”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat