3.4.08

Els nostres transvasaments

A la vista de com està el panorama amb això de la sequera, aquest dimecres vaig treure el tema a la reunió de la permanent del Consell Comarcal. Més que res perquè tenim en perspectiva dos projectes importants de captació del Ter: el del Lluçanès i el d'Osona nord, i en un moment que s'estan imposant les resistències a l'hora de buidar més cabals dels rius, semblava oportú demanar de quina manera es pensa tirar endavant aquesta iniciativa.
La primera resposta és que, actualment, el Consell Comarcal no fa ús ni d'un terç de la captació que té aprovada per agafar aigua del Ter. La segona és que, per tant, hi ha marge suficient per tirar endavant aquests dos projectes amb el benentès que, en tots dos casos, els recursos del Ter no són la primera opció per al subministrament d'aigua, sinó un recurs afegit i de seguretat per si mai fallen els recursos propis. I la tercera resposta és que, un cop això s'hagi portat a terme, si la situació de sequera s'estén, es reprodueix o s'allarga en el temps -fins i tot després de fer unes obres que encara han de començar-, l'aplicació de les restriccions d'aigua en el subministrament en alta -la que és competència del Consell Comarcal respecte als ajuntaments a qui dóna servei- s'aplicarien en la mateixa proporció per a aquests municipis.
I dues dades més. 1a: Les campanyes de sensibilització funcionen: després d'anys de creixement en el consum, Aigües Vic té confirmat un estalvi de 350.000 m3 d'aigua el 2007, i la mateixa percepció existeix en altres municipis (a partir dels comentaris d'alcaldes i regidors amb qui comparteixo reunió). 2a: Malgrat tot, plourà. N'està convençut en Ramon Comas, pagès i conseller comarcal. M'ho va dir personalment després de veure'm, potser, una mica massa preocupat pel tema.
Per si de cas, ara faig un mail a la Moreneta.

1 comentari:

  1. Quina adreça de correu té la Moreneta, Xevi? Em sembla que no en té i que has d'anar personalment a Montserrat a fer-li els precs, com va fer el conseller Baltasar el dia que va anar a l'enterrament del pare abat. Nostre Senyor, però, devia castigar-lo per la gosadia de pensar en la política en un acte com aquell i ara li ha caigut tota la ira de CiU i companyia al damunt.

    ResponElimina

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat