30.4.08

International Vic Airport


Els que em coneixen una mica ja saben que m'agraden els avions, tot i que no en tinc cap bàsicament per problemes d'aparcament. Ara, la delegació d'Osona de la Cambra de Comerç de Barcelona acaba de proposar que la comarca aculli l'aeroport per a jets i avions petits, perquè de terreny, a la plana, no en falta, i com a plana que és, millor per als avions.

No hi entenc absolutament gens, i sé que els avions disposen d'un sistema remot anomenat ILS que et permet aterrar sense cap problema enmig de la boira, per espessa que sigui i per molt que el qui seu al costat de l'ala ni tan sols la vegi. Pel poc que hi entenc, és interessant que el mateix sistema el tingui l'aeroport en qüestió, perquè si només el porta l'avió el més probable és que només pugui aterrar una sola vegada, i vés a saber a quina banda de la pista, de l'aeroport o de la comarca.

Llàstima que la idea no hagi sortit abans. A Sant Pere tenim un tros força pla a l'entrada, al costat de la casa de la Guàrdia. Si hi féssim un aeroport seria l'aeroport de la Guàrdia, i amb aquest nom només hi hauria a tot el món els aeroports de Sant Pere i de Nova York. El que passa que ara hi ha un polígon industrial i ja no ens hi cabria.

Suposo que l'Ajuntament de Vic s'apuntarà a la idea i hi podrà destinar un regidor de barri. Més que res perquè entre jets privats segur que de tant en tant ens hi caurà del cel (és un dir) algú important. Així el podrà acompanyar a la terminal internacional per connectar amb el tren llançadora sense conductor Centelles-Ripoll, que s'obrirà com un ascensor, com el d'Stansted de Londres, per pujar directament al vagó i deixar-te al centre de Barcelona en menys de mitja hora. No en va, la connectivitat ferroviària i la seva eficiència contrastada és un dels grans actius de la nostra comarca i ha de donar molts punts a la candidatura.

A mi, si s'acaba fent, m'agradaria treballar-hi dels que xerren per megafonia. Per set o vuit o nou avions que hi deurien passar cada dia, viuria la mar de bé. Perquè a partir de 10 es veu que ja són dos a xerrar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bloc anul·lat

El bloc continua derivat a: xevibardolet.wordpress.com xbardolet.blog.cat